hírlevél | 2021. 07. 21.



Kedves Olvasó!

Júliusi számunkban megismerkedhet az MSZ EN 13369 Előregyártott betontermékekre vonatkozó általános szabályok szabvány magyar nyelvű változatával. Folytatódik A beton története, mely a rómaiak előtti időbe kalauzol minket. Megtudhatja, milyen anyaggal kerülhető el a beton korai zsugorodásából keletkező repedések kialakulása. Kiderül, milyen díjat kapott a Miskolci Egyetem kampuszán álló, 1960-as években épült műhelycsarnok tereinek újrafogalmazása. A lapban olvashat egy új, kifejezetten városi forgalomra tervezett mixerkocsiról, valamint a világ első karbonsemleges cementgyáráról és egy nemzetközi versenyről is, ahol a fenntartható tervezés legjobbjait díjazták.
Hasznos időtöltést kívánunk!

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Megjelent az előregyártott betontermékek általános szabályai magyarul

2021. június 1-jén megjelent az MSZ EN 13369 "Előregyártott betontermékekre vonatkozó általános szabályok" szabvány magyar nyelvű változata, amely révén a hazai felhasználók könnyebben megismerhetik az előregyártott betontermékek gyártása és szállítása során érvényes előírásokat.

  Kattintson ide a részletekért!



A IV. résszel folytatódik A beton történe c. cikksorozatunk a Beton újság júniusi számában

A beton legújabb kori történetének megismerése előtt, visszakalauzol bennünket Asztalos István a kezdetekhez, hogy felfedezzünk egy kevéssé ismert népcsoport, a nabateusok tevékenységét és tudását, amely a Földközi-tenger térségében megelőzte a rómaiakat és bizonyára hozzájárult a nekik tulajdonított ismeretek kialakulásához.

  Kattintson ide a részletekért!



Szintetikus szálak hatása a betonok korai zsugorodási repedésérzékenységére

A betonba kevert szintetikus szálak egyik fő alkalmazása a beton korai zsugorodásából keletkező repedések kialakulásának meggátlása, ezzel a beton tartósságának növelése. 

  Kattintson ide a részletekért!



Nemzetközi díjat kapott a Miskolci Egyetem új innovációs központja

A Miskolci Egyetem kampuszán álló, 1960-as években épült műhelycsarnok tereinek újrafogalmazása a Délkelet-Európa legjobb kreatív projektjeit felvonultató Big See Award Építészet kategóriájának díját nyerte el, és esélyes a 2021 októberében odaítélt fődíjra is.

  Kattintson ide a részletekért!



Izgalmas rendezvény keretein belül került sor az ECONIC hazai bemutatására

A CRH Észak Duna Régiónál nagy fontossággal bír a munkavédelem és közlekedésbiztonság. A három országot érintő, a Mercedes-szel közösen szervezett ECONIC Mixer Roadshow keretén belül elsőként Zsámbékon a Driving camp-ben találkozhattak az ECONIC mixerkocsival a CRH vendégei: sofőrök és alvállalkozók.

  Kattintson ide a részletekért!



A HeidelbergCement építi a világ első karbonsemleges cementgyárát

A Duna-Dráva Cement Kft. anyavállalata, a HeidelbergCement Group korszerűsíti a svédországi Gotland szigeten létesített üzemét, hogy az a világ első karbonsemleges cementgyárává válhasson.

  Kattintson ide a részletekért!



Nemzetközi Versenyen Díjazták a fenntartható tervezés legjobbjait

Fenntarthatóság és esztétika – e két szempontot vizsgálta a zsűri a LafargeHolcim Awards versenyén. A világ legjelentősebbnek számító, a fenntartható tervezést értékelő szakmai megmérettetésre összesen 134 országból közel 5000 projektet nyújtottak be elbírálásra.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2021. július 21.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton