hírlevél | 2021. 06. 23.



Kedves Olvasó!

Júniusi hírlevelünkből megtudhatja, milyen szakmai érdekességekről olvashat a Beton újságban, valamint azt is, hogy a bruttó kétmillió forintos összdíjazású „Minden építés alapja 2021” pályázatunk határideje is közeleg. Kiderül, a Magyar Mérnöki kamara kiket díjazott magas színvonalú szakmai, valamint a köztestületben végzett kiemelkedő mérnöki, kamarai és közéleti tevékenységéért. Megtudhatják, hogyan építik újjá a római Colosseum gladiátorszínpadát, és megismerhet 5 otthoni okosmegoldást, ami nélkülözhetetlen lesz a jövőben. Hírt adunk egy népszerű ismeretterjesztő műsor új évadáról is, valamint megismerkedhet egy új márkanévvel, amit a fehér cement termékekre vezettek be, és bemutatkozik a világ első 3D betonnyomtatású boltozott hídja is.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Megjelent a Beton újság júniusi száma!

Nyári lapszámunk is számos szakmai érdekességet ígér!

  Kattintson ide a részletekért!



Pár nap maradt a ”Minden építés alapja 2021” – Betonpályázat tervezőknek és hallgatóknak beadási határidejéig!

A beton.hu idén is meghirdette a "Minden építés alapja" című, bruttó 2.000.000.-Ft összdíjazású pályázatát tervezőknek és hallgatóknak!

  Kattintson ide a részletekért!



A Magyar Mérnöki Kamara kiemelkedő mérnöki teljesítményeket és életműveket díjazott

A Magyar Mérnöki Kamara idén is kitüntetésekkel ismerte el a magas színvonalú szakmai, valamint a köztestületben végzett kiemelkedő mérnöki, kamarai és közéleti tevékenységet. A kamara márciusban odaítélt díjait, elismeréseit Nagy Gyula elnök adta át 2021. május 28-án online közvetített ünnepség keretében.

  Kattintson ide a részletekért!



Újjáépítik a római Colosseum gladiátorszínpadát

A római aréna rekonstrukciójára kiírt nyertes pályamű felnyitható padlót javasol, ezzel az eredetihez hasonló színpad jöhet létre a romos boltívek ölelésében.

  Kattintson ide a részletekért!



5 otthoni okosmegoldás, ami nélkülözhetetlen lesz a jövőben

A közeli jövőben az otthonainkba is egyre több olyan digitális és automatizált megoldás érkezik, melyek a kényelmünket és biztonságunkat szolgálják, ráadásul energiahatékonyak és óvják a környezetünket is. Míg a tavalyi évben közel 350 millió otthoni okoseszköz talált gazdára világszerte, a jelenlegi trendek alapján ez a szám közel 2 milliárdra nőhet 2025-re. Jönnek az érintésmentes funkciók, az emberszabású robotok és az applikációval összeköthető biztonsági szenzorok – így alakul át az otthonunk az előttünk álló években!

  Kattintson ide a részletekért!



Hogyan készül a cement és a beton?

A Discovery Channel hazai gyártású, ismeretterjesztő műsora a „Made in Gyetván Csabával” bemutatja, hogyan készülnek azok a termékek, tárgyak, amelyek hétköznapi életünk során körülvesznek minket.

  Kattintson ide a részletekért!



A CRH új márkanevet vezet be fehér cement termékeire

Bemutatjuk az új Rohožník White márkát! A cement-, és betoniparban tevékenykedve nagyon kevesen vannak, akik ne hallottak volna még a Rohožnikban gyártott fehér cementről. A CRH fehér cementjét többek között dekoratív látszóbeton, előre gyártott betonelemek, térkövek, kerti szobrok és egyéb műalkotások készítéséhez használják föl, mely szinte korlátlan lehetőségeket kínál az építészeti kreativitásnak. A lehetséges színezések, formák és szerkezetek széles skálája új dimenziókat nyitott meg az építészetben. Annak érdekében, hogy könnyebben felismerhető és megkülönböztethető legyen ez az egyedülálló termék a piacon, úgy döntöttünk, hogy létrehozunk egy külön márkát a fehér cement gyártási és értékesítési szegmensünk számára, mely nem más, mint a ROHOŽNIK WHITE.

  Kattintson ide a részletekért!



Bemutatkozik a Striatus

A világ első 3D betonnyomtatású boltozott hídja, a Striatus, a beton új nyelvét megteremtve, a körkörös elvekre építve a hagyományos falazási technológiákat ötvözi a legfejlettebb technológiákkal.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2021. június 23.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton