hírlevél | 2021. 02. 19.




Idén visszatérhet a 2019-es csúcsteljesítményhez az építőipar

Az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) prognózisa szerint idén az építőipar teljesítménye elérheti a járványhelyzet előtti, 2019. évi szintet, amely az utóbbi években messze a legmagasabb termelési érték volt.


A szervezet közleményéből kiderül, hogy az építőipari tevékenységen belül növekedési pályára kerül a lakásügy, a lakásépítés és -felújítás. A megrendelői kör erőteljes érdeklődése tapasztalható a tervezési és a kivitelezői kapacitás iránt, köszönhetően a kormány által bevezetett számos ösztönző eszköznek.

A jelenlegi tendenciákból kiindulva 2022 végére a használatba adható új lakások száma elérheti a 25 ezret, a felújítások pedig a szakmailag indokolt 220-250 ezer között lehetnek.

Ez utóbbit az indokolja, hogy a 4,3 milliós magyarországi lakásállomány folyamatos karbantartásához évente több mint 200 ezer lakást kell felújítani.

Forrás: Magyar Építők

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2021. február 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton