hírlevél | 2020. 11. 19.




A karbonsemlegesség elérését célzó törekvések élén

A fenntarthatóság szerves részét képezi a Duna-Dráva Cement Kft. anyavállalatának, a HeidelbergCement Gorup mindennapjainak, amely jövőbeli stratégiájuk központi eleme. A klímavédelemre összpontosítanak: energiaintenzív vállalatként elkötelezettek aziránt, hogy megtegyenek minden tőlük telhetőt a globális felelősségvállalás érdekében.


A legfontosabb emisszió-csökkentő intézkedéseik az elkövetkező 10 év során az alábbiak:

  • Az alternatív nyersanyagok és tüzelőanyagok megnövelt használata.
  • A szén-dioxid-intenzív klinker helyettesítése a cementben olyan másodlagos cementkötésű anyagokkal, amelyek alacsonyabb szén-dioxid-lábnyommal rendelkeznek.
  • Nagyszabású, üzemhatékonyságot és szén-dioxid-csökkentést megcélzó befektetések gyárszinten.
  • A fenntartható, alacsony széntartalmú betontermékek arányának növelése.

Komoly eredményeket sikerült már eddig is felmutatniuk a szén-dioxid-kibocsátás csökkentésével kapcsolatban. 2019-re az 1 tonna cementkötésű anyag után keletkező nettó szén-dioxid-emissziót nézve már 22%-os csökkenést értek el az 1990-es adatokhoz képest. A 2030-ra elérendő 30%-os célkitűzést ennek fényében előrehozták 2025-re.


Átfogó megközelítés a karbonsemlegesség felé a beton szempontjából
lkötelezettek aziránt, hogy 2050-re a betont érintő teljes termékportfóliójukban karbonsemlegességet érjenek el. Meggyőződésük, hogy a betonban megvan a potenciál arra, hogy a legfenntarthatóbb és sokoldalúbb építőanyaggá váljon.


A megfelelő keretrendszer
Ebben a klímaváltozás és a forráshiány által fémjelzett időszakban arra is törekednek, hogy fellendítsék a fenntartható építési technológiák és építőanyagok iránti keresletet, mint amilyen például a 3D-nyomtatás és a beton. A HeidelbergCement zöld és fenntartható termékek egyre szélesebb választékát kínálja majd a jövőben, hogy kielégítse a piaci igényeket.


Forrás és fotó: Duna-Dráva Cement Kft.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2020. november 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton