hírlevél | 2020. 04. 20.




Indulásra kész a DDC környezetvédelmi beruházásának második szakasza

Szakmai díjakkal is jutalmazzák a DDC fenntarthatósági törekvéseit!


A Duna-Dráva Cement Kft. (DDC) régóta a fenntarthatóság elve mentén működteti a Váci és a Beremendi Cementgyárat. A fenntarthatóság, mint cégfilozófia áthatja tevékenységét: korszerű, környezettudatos műszaki eljárásokat alkalmaz, „jó gazda” módjára kezeli a természeti erőforrásokat és folyamatosan fejleszti gyártási technológiáját.

A Társaság még 2016-ban egy komplex, közel 7 milliárd forintos modernizációs folyamatba kezdett a Váci Cementgyárban, amelynek eredményeként a mainál is korszerűbb körülmények között folytathatják gyártási tevékenységüket.

A modernizáció folytatásaként 2019-ben egy 2 milliárd forint összértékű beruházást indítottak, amellyel egy 1000 m2 alapterületű alternatív tüzelőanyag tároló csarnok és 4.0-ás ipari megoldásokat is alkalmazó automatizálási rendszer készült.

A beruházásnak köszönhetően a fosszilis tüzelőanyagok kiváltásával tovább csökkenthető az 1 tonna cement előállításakor keletkező szén-dioxid mennyiség, ezzel pedig mérsékelhető a cementgyár hozzájárulása a globális felmelegedéshez.

 

Minden részletre odafigyelve

A barnamezős beruházás építési területe érintette az 1963-ban épült, majd a kilencvenes években elbontott technológia maradványait. A helyszíni munkák során 2500 m3 betont és 150 tonna betonacélt építettek be.

A kivitelezési munkák balesetmentesen, határidőre, a költségterveket betartva január végén befejeződtek. Február 21-én elindult a rendszer beüzemelése anyagfeladással, amelynek keretében kis lépésekkel növelik a rendszer szállítási, adagolási teljesítményét. Várhatóan március első felében fejeződik be a rendszer teljes körű indítása.

 

Díjak is bizonyítják a vállalat fenntarthatósági törekvéseit

A társaság társadalmi felelősségvállalási tevékenységének fókuszában a környezetvédelem, az egészségvédelem és a helyi kulturális kezdeményezések támogatása áll. Több évtizedes fennállásuk alatt a cementipari vállalat számos szakmai díjat megszerzett.

Legutóbb a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége ismerte el a DDC munkásságát, a vállalat "A Környezet Védelméért” Díjat érdemelte ki 2020 februárjában.

A környezetvédelmi beruházásról és a szakmai elismerésekről bővebben a vállalat honlapján olvashat:

 

Forrás: www.duna-drava.hu

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2020. április 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton