hírlevél | 2020. 04. 20.



Kedves Olvasó!

A világszerte kialakult helyzet iparágunk számára is számos kihívást tartogat. A hazai legfrissebb hírek mellett a nagyvilág vonatkozó történéseit is megosztjuk Önökkel aktuális hírlevelünkben: ízelítőt olvashatnak a legújabb Beton újságból, beszámolunk a GKI által összeállított, a járvány következtében kialakuló gazdasági visszaesés lehetséges mértékéről, és azt is megtudhatják, hogyan befolyásolhatja az építészet a koronavírus-járvány terjedését pozitív és negatív értelemben is. Kiderül továbbá, hogy milyen új vizsgálatot végez a Cemkut a fagyállóság megállapítására, valamint, hogy indulásra kész a DDC környezetvédelmi beruházásának második szakasza.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Megjelent a Beton újság legújabb lapszáma!

Az élet nem áll meg ebben kihívásokkal teli időszakban sem, a Beton újság áprilisban is friss híreket kínál az ágazatból.

  Kattintson ide a részletekért!



Előrejelzés 2020-ra

A GKI Gazdaságkutató koronavírus-járvány okozta bizonytalanság közepette készített gyorselemzést.

  Kattintson ide a részletekért!



Építészettel a koronavírus ellen?

Thomas Vonier, az Építész Világszövetség elnöke Budapesten, a Nemzetközi Építészkongresszust megnyitva rámutatott, hogy a The New York Times nemrégiben írt az építészet a koronavírus-fertőzés megelőzésében betöltött szerepéről. De mire utalhatott vajon a szakember?

  Kattintson ide a részletekért!



A lakásfelújítás éledhet újra elsők között a járvány után

A koronavírus okozta járvány az építőipar működési környezetét is rombolja. A GKI és a Masterplast közös felmérése szerint a válság lecsengése után a lakásfelújítás és -korszerűsítés kilátásai egyértelműen kedvezőbbek lesznek a lakásépítésénél. A várható lakossági óvatosság miatt inkább a kisebb felújítások iránti igények növekedhetnek, semmint a jóval nagyobb beruházást jelentő új lakások vásárlásáé.

  Kattintson ide a részletekért!



A távolsági tényező, mint fagyálló betonok minőségbiztosítási vizsgálata, és egyéb mikroszkópos vizsgálatok

A beton távolsági tényező méréséhez a Cemkut Kft. egy olyan nagy felbontású és 2000-szeres nagyításra is képes digitális mikroszkópot és képelemző szoftvert szerzett be, amellyel számos más anyagtípus morfológiai és egyéb mikroszkópos vizsgálata is elvégezhető.

  Kattintson ide a részletekért!



Indulásra kész a DDC környezetvédelmi beruházásának második szakasza

Szakmai díjakkal is jutalmazzák a DDC fenntarthatósági törekvéseit!

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2020. április 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton