hírlevél | 2020. 03. 18.




Új vezérigazgató a HeidelbergCement-nél

2020. február 1-től Dr. Dominik von Achten (54) vezeti a HeidelbergCement igazgatótanácsát. 2015 óta töltötte be az igazgatóság elnökhelyettesi pozícióját, és Dr. Bernd Scheifelét (61) követi, aki 2020. január 31-én, harmadik hivatali idejének lejárta után nyugdíjba vonul.


„Dr. Dominik von Achten személyében saját körünkből került egy kompetens, elismert, és nemzetközi tapasztalattal rendelkező igazgató a HeidelbergCement élére.” – hangsúlyozta Fritz-Jürgen Heckmann, a HeidelbergCement AG felügyelőbizottságának elnöke. „Az elmúlt 13 év során Dr. von Achten számos, a vállalatnál betöltött feladatkörben bizonyított már. Biztosak vagyunk abban, hogy egy sikeres és fenntartható jövő felé fogja vezetni a vállalatot.”

Dr. Dominik von Achten 2007 óta tagja a HeidelbergCement igazgatóságának, és 2015 óta töltötte be az igazgatótanács elnökhelyettesi pozícióját. Felelősségkörébe tartoztak a vállalat észak-amerikai, nyugat- és dél-európai érdekeltségei, valamint a Kompetencia Központhoz tartozó feladatok is.

„Szeretnénk köszönetet mondani Dr. Scheifelének a sokéves kiváló munkájáért és elkötelezettségéért.” – mondta Fritz-Jürgen Heckmann. „Az igazgatótanács elnökeként kulcsszerepet játszott a HeidelbergCement elmúlt 15 évének alakulásában. Sikeresen növelte a vállalat versenyképességét hatékony igazgatási folyamatok és a lean adminisztráció bevezetésével, kiterjesztette földrajzi pozícióját és üzleti tevékenységeit, valamint egy vertikálisan integrált, globálisan vezető építőanyag-ipari vállalattá fejlesztette a HeidelbergCement-et. Vezetése alatt a vállalat árbevétele több mint a duplájára, közel 18 milliárd euróra nőtt, a jelenlegi tevékenységekből érkező eredmény csaknem megtriplázódott, az alkalmazottak száma pedig körülbelül 40%-kal, közel 57.000 főre emelkedett.”

A HeidelbergCement Group a világ egyik meghatározó építőanyag-előállító cége. A társaság magyarországi leányvállalata a Duna-Dráva Cement Kft., amely a SCHWENK Zement KG-val közös, 50-50 százalékos tulajdonában van.

Forrás: DDC

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2020. március 18.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton