hírlevél | 2020. 03. 18.




Díjkiosztó a Magyar Mérnöki Kamarában

A Magyar Mérnöki Kamara elnöke, Nagy Gyula március 9-én adta át a Duna Palota Színháztermében a Kamara idei kitüntetéseit, a kiemelkedő mérnöki teljesítmények és a nagyszerű életművek elismeréseként.


Az Év mérnöke díjat és a hozzá tartozó Kamarai Aranygyűrűt két kategóriában ítélte oda a Magyar Mérnöki Kamara alelnöki tanácsa. Az előző év kiemelkedő mérnöki teljesítményéért az elismerést Kun Gábor villamosmérnök, a Hungaroprojekt Mérnökiroda Kft. ügyvezetője, a Kamara Elektrotechnikai tagozatának elnöke kapta, a Puskás Ferenc stadion elektromos ellátásának, erős- és gyengeáramú rendszereinek, világításának, közvetítéstechnikájának, informatikájának teljeskörű, világszínvonalú tervezéséért, amely megfelel az „UEFA2020” rendkívül magas elvárásainak.

Az életműdíjat Dr. Ijjas István professor emeritus vehette át a mérnök-generációk nevelésében végzett, fél évszázados tevékenységéért, szakmai-tudományos publikációiért, oktatás-szervezői tevékenységéért, a magyar mérnöki szakma hírét, megbecsültségét gazdagító, kiemelkedő nemzetközi tevékenységéért, példaadó szakmai-közéleti tevékenységéért, valamint a Magyar Mérnöki Kamarában végzett önzetlen tevékenységéért.

A Magyar Mérnöki Kamara Tartószerkezeti Tagozat a legkiválóbb statikus mérnökök és szerkezettervezők elsősorban erkölcsi elismerésére kitüntetést alapított, amelyet a neves és széles körben elismert szerkezettervező mérnökről, dr. Menyhárd Istvánról nevezett el.

A tagozat 2019. évi díjazottjai is átvehették a nekik járó elismeréseket az ünnepélyes rendezvény keretein belül, így  Dr. Hajtó Ödön, a Kamara alapító elnöke (életműdíj), valamint Dr. Metzing Ferenc és dr. Dulácska Endre professzor is.

Forrás és részletek: mmk.hu

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2020. március 18.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton