hírlevél | 2019. 10. 17.




A beton, mint fenntartható megoldás

Dr. Jeremy Gregory, a Massachusettes Technológiai Intézet (MIT) Beton fenntarthatósági központjának (CSHub) ügyvezető igazgatója augusztus elején, Washington DC-ben mutatta be az éghajlati válság különbizottsága számára a Beton mint fenntartható megoldás című tanulmányát.


Az üvegházhatást okozó gázok kibocsátásáról szóló legfrissebb negatív jelentésekre hivatkozva elmagyarázta a bizottság tagjainak, hogy a cement és a beton hogyan járulhat hozzá az éghajlatváltozás és más társadalmi kérdések megoldásához.

Dr. Gregory az éghajlati kérdést a fenntarthatóság szélesebb összefüggésében mutatta be, megjegyezve, hogy „a társadalmi célok eléréséhez az embereknek autópályákra, épületekre és egyéb építményekre van szükségük”, és hozzátette, hogy az ipart ért kritikák ellenére a beton nagyon alacsony kibocsátású anyag. Valójában a beton tömegszázalékban alacsonyabb energiát mutat, mint más építőanyagok (például aszfalt, acél, fa, műanyag, alumínium stb.).

Leif Wathne, az ACPA ügyvezető alelnöke azt mondta: „Az MIT kutatása világossá teszi a beton, mint fenntarthatósági megoldás lehetőségét. Dr. Gregory előadása hiteles információkat nyújtott erről a nagyon fontos témáról. Ezek, valamint a cement- és betoniparból származó egyéb információk lehetővé teszik az emberek számára, hogy megalapozott döntéseket hozzanak a tudományban. ”

Forrás: www.concretepavements.org

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2019. október 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton