hírlevél | 2019. 09. 20.




Korszerű üvegépület várja a hallgatókat

A debreceni egyetemi város dinamikus fejlődését mutatja a több mint 4200 négyzetméteres, új Learning Center a Dóczy utcában. Az új központot elsősorban a városi felsőoktatásban részt vevő, egyre növekvő számú külföldi diákság fogja használni.


A zöldmezős beruházásra az egyetem 4,886 milliárd forintot szán: szintén korábbi nyilatkozatok szerint 2,286 milliárd forint pályázati forrásból és további 2,6 milliárd forint saját erőből. A nemrégiben megjelent közlemény szerint már a kivitelezőt keresik a fejlesztéshez.

A háromszög alakú, négyszintes épület hasznos alapterülete 4249 m2 lesz, a legfelső emelet kivételével a látványtervek alapján legalább kétharmadát egybefüggő, átlátszó felülettel alakítják ki. A 11 méter magasra nyúló vasbeton szerkezetű épületben a földszinten az első emeleti szintről is megközelíthető a 256 fős előadó terem, a központi aula, közösségi terek, büfé, iroda, valamint további kiszolgáló helyiségek kapnak helyet. Az első emeleten nyitott, szeparálható, térfalakkal tagolt közösségi tanulóboxok helyezkednek el, a második emeleten pedig elektronikus vizsgáztatóterem, oktatótermek, szeparált konzultációs terek és imaterem épül. Végül a harmadik emeleten szerverterem és gépészeti terek kapnak majd helyet.

A Learning Center nem az egyedüli fejlesztés, amelyet a Debreceni Egyetem most lezajló beruházássorozatában végrehajt: a nyíregyházi kihelyezett egészségügyi kar is új szimulációs központot kap. A kor kihívásai szerint korszerűsítik az egyetemi campusok informatikai rendszerét, illetve a mezőgazdasági, a műszaki, a természettudományi és a bölcsészettudományi karok oktatási tereit és műszerparkját is.

A Ke-Víz 21 Zrt. és az Épít-Takarít 2004 Bt. korábban több kar épületeinek felújítását és átépítését vállalta nettó 156 millió forintos értékben. A Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar gépszínének átépítése mellett a talajvizsgáló laborját is a kor követelményei szerint fejlesztették, de az egyetem Népegészségügyi Karának TEOK épületét is felújították. A Műszaki Karon pedig az A épületben az aulát bővítették, valamint a kollégiumi átjárót és a tanulóboxokat korszerűsítették.

Forrás: https://tervlap.hu/cikk-nezet/korszeru-haromszog-alaku-uvegepulet-varja-a-kulfoldi-hallgatokat-debrecen

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2019. szeptember 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton