hírlevél | 2019. 08. 22.




Elkészült a vasútvonal villamosítása

A Vasútvill Kft. és a Vasútépítők Kft. alkotta M-S Konzorcium közel 50 km-es szakaszon korszerűsítette a Magyarországot Kelet-Szlovákiával összekötő, Mezőzombor és Sátoraljaújhely között futó vasútvonalat.


Július 13-án hivatalosan is átadták a forgalomnak a villamosított Mezőzombor-Sátoraljaújhely vasútvonalat. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházása során a Vasútvill Kft. és a Vasútépítők Kft. alkotta M-S Konzorcium a teljes szakaszon kiépítette a villamos felsővezeték-hálózatot, továbbá három állomáson felújította a pályahálózatot, és korszerű utastájékoztató berendezéssel és térvilágítással ellátott, akadálymentesített magasperonokat épített ki. Mindezek mellett a kivitelezők több szakaszon pályarekonstrukciós és töltésemelési munkálatokat is végrehajtottak, de korszerűsítésre és bővítésre került Szerencs villamos alállomás, továbbá megtörtént a vonatok közlekedését szabályzó biztosítóberendezés modernizálása is. A Vasútvill Kft. évtizedek óta meghatározó szereplő hazánkban a vasútvillamosítás területén. A Magyarországot Kelet-Szlovákiával összekötő legfontosabb vasútvonal rekonstrukciója során első alkalommal működhetett közre hasonló volumenű fejlesztés megvalósításában fővállalkozóként.

– A beruházás révén újabb lépéssel kerültünk közelebb ahhoz, hogy az összes, nemzetközi hálózatba kapcsolt magyarországi vasútvonal villamosítása befejeződjön, amely egyszerre fontos társadalmi és nemzetgazdasági szempontból is. A környezetbarát tömegközlekedés infrastruktúrájának fejlesztése mellett hasonlóan fontos a vasúti áruszállítás feltételeinek javítása, az ország elhelyezkedéséből adódó logisztikai adottságok minél eredményesebb kiaknázása érdekében – tette hozzá Homlok Zsolt, a Vasútvill Kft. tulajdonosa.

Forrás: Vasútvill Kft.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2019. augusztus 22.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton