hírlevél | 2019. 08. 22.




Bíztató adatok a GCCA riportjában

Az adatszolgáltató cementgyártók körében 1990 óta a cementkötésű termékek tonnánkénti szén-dioxid-kibocsátásának mértéke jelentős, 18,3%-os csökkentést ért el. Az alternatív üzemanyagok használatának százalékos aránya 8,8-szorosával növekedett 1990 és 2017 között, az energiahatékonyság folyamatosan javult.


Az eddig elért eredmények elsősorban a biomassza, és a lakossági és ipari hulladékok felhasználásával nyert alternatív üzemanyagok felhasználásának köszönhetők. Ezeket a hulladékokat a hulladéklerakók és az égetés helyett a cementgyártás során használják fel. Ez a fajta hulladékfeldolgozás magasabb környezeti teljesítményt nyújt, mint a hulladéklerakás és az égetés. Ez egy praktikus, költséghatékony és biztonságos hulladékkezelési megoldás. A biomassza és az alternatív üzemanyagok használata csökkenti a fosszilis tüzelőanyagok felhasználását, és 1990 és 2017 között nyolcszorosára nőtt.

Az üzemanyag-helyettesítés előnyei igen sokrétűek:

• a CO2-kibocsátás csökkentése

• a fosszilis tüzelőanyagoktól való függőség csökkentése

• anyag-újrahasznosítás

• a hulladéklerakók alternatívájának felkínálása
 

Forrás: https://gccassociation.org/sustainability-innovation/gnr-gcca-in-numbers/

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2019. augusztus 22.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton