hírlevél | 2019. 08. 22.



Kedves Olvasó!

Közeledik az ősz, de azért erre a hónapra is jutott bőven az érdekes szakmai hírekből. Októberben újra megrendezzük a Beton Fesztivált, amely minden szakmai érdeklődőt szeretettel vár az Európa Hajóra! A Beton újság legújabb lapszámának hasábjain ismét topaktuális témákat találhat. Hírlevelünkben olvashatnak továbbá arról, hogy 50 km-nyi vasútvonal került korszerűsítésre egy fontos szakaszon, valamint a Gábor Dénes-díj kiírását is ismertetjük. Mindezek mellett szó lesz még a cementipar csökkenő szén-dioxid-kibocsátásáról, a szombathelyi csillagvizsgáló betonépületéről, továbbá egy gyorsan fogyatkozó erőforrásról, a homokról. Ugye izgalmasan hangzik? Tartsanak velünk!

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Beton Fesztivál 2019

Ismét vízre száll a szakma egyik legizgalmasabb rendezvénye, a Beton Fesztivál, amely idén is hasznos programokkal várja a résztvevőket.

  Kattintson ide a részletekért!



Megjelent a Beton újság augusztusi száma!

Az utolsó nyári hónapban is szolgálunk néhány érdekes hírrel azok számára, akik a nagy melegben is szívesen olvassák szakmai témáinkat.

  Kattintson ide a részletekért!



Elkészült a vasútvonal villamosítása

A Vasútvill Kft. és a Vasútépítők Kft. alkotta M-S Konzorcium közel 50 km-es szakaszon korszerűsítette a Magyarországot Kelet-Szlovákiával összekötő, Mezőzombor és Sátoraljaújhely között futó vasútvonalat.

  Kattintson ide a részletekért!



Felhívás – GÁBOR DÉNES-DÍJ 2019

Ismét várják a jelöltek felterjesztését a Gábor Dénes-díjra!

  Kattintson ide a részletekért!



Bíztató adatok a GCCA riportjában

Az adatszolgáltató cementgyártók körében 1990 óta a cementkötésű termékek tonnánkénti szén-dioxid-kibocsátásának mértéke jelentős, 18,3%-os csökkentést ért el. Az alternatív üzemanyagok használatának százalékos aránya 8,8-szorosával növekedett 1990 és 2017 között, az energiahatékonyság folyamatosan javult.

  Kattintson ide a részletekért!



Csodaszép betonszörnyeteg

Szombathely legizgalmasabb épülete kétség kívül a Csillagvizsgáló!

  Kattintson ide a részletekért!



Kifogyunk a homokból?

Erősen fogytán van a Föld kiaknázható nyersanyagkészlete, az olaj mellett az ivóvíz, és a homok mennyisége is folyamatosan csökken.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2019. augusztus 22.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton