hírlevél | 2019. 07. 15.



Kedves Olvasó!

Ez a hónap sem múlhat el anélkül, hogy meg ne osszuk Önökkel az elmúlt hetek legfigyelemreméltóbb eseményeit! Aktuális hírlevelünkben bővebben olvashatnak egy friss tanulmányról, amely az új építésű lakásokra vonatkozó, tervezett áfakulcsváltozás által felmerült kérdéseket boncolgatja. Beszámolunk arról, hogy Szentendrén egy, a jövő építészeti megoldásain alapuló falu épül, valamint arról is, hogy rangos dizájnversenyt nyert egy magyar tervezésű betonpad. Áttekintjük a Duna-Dráva Cement Kft. elmúlt évtizedének legfontosabb fejlesztéseit, továbbá a Királyegyházi Cementgyár legújabb beruházását is górcső alá vesszük.

Hasznos időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Lassuló bővülés várható

A kedvezményes lakásáfa kifutása utáni gazdasági, építőipari, foglalkoztatási negatív hatásokra, és az új lakások áremelkedésének várható gyorsulására hívja fel a figyelmet a 2015 óta legrészletesebb hazai újlakás adatbázist kezelő ELTINGA Ingatlanpiaci Kutatóközpont új tanulmánya.

  Kattintson ide a részletekért!



Épül a szoláris falu!

Megkezdték a jövő építészeti megoldásait szemléltető házak felépítését a Solar Decathlon Europe 2019 nemzetközi innovációs versenyen résztvevő egyetemi csapatok Szentendrén.

  Kattintson ide a részletekért!



Nyert a magyar betonpad!

A VPI Beton Fülöp Fruzsina által tervezett KAVICS betonpadja elnyerte a világ egyik legfontosabb építészeti és design díját, az Architizer A+ Awardot. A KAVICS kültéri bútor kategóriában a zsűri díját és a közönségdíjat is besöpörte.

  Kattintson ide a részletekért!



Modernizáció egy évtized távlatában

Tíz évvel ezelőtt avatták fel a Beremendi Cementgyár új kemencevonalát. Ennek apropóján tekintsük át az elmúlt évtized mérföldköveinek számító fejlesztéseit!

  Kattintson ide a részletekért!



Újabb fejlesztések

Közel kétmilliárd forint értékű technológiai beruházást indít a Királyegyházi Cementgyár. A baranyai Királyegyházán nyolcadik éve működő építőanyag-gyártó üzem ezzel tovább emeli az eddig felhasznált másodlagos tüzelőanyagok mértékét, hatékonyan kapcsolódva a helyi hulladékgazdálkodásba, tovább csökkentve a fajlagos szén-dioxid-kibocsátását.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2019. július 15.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton