hírlevél | 2019. 06. 17.




Indul a második FISSAC Fórum!

A rendezvény –, amelynek szakmai támogatását Szövetségünk vállalta magára – központi témái az építési- és bontási hulladékok által felvetett legfontosabb kérdéseket járják majd körül.


Miért fontos felkészülnie a vállalatoknak a körforgásos gazdaságra?
Az Európai Unió elkötelezett a hulladékhierarchia alapelveinek végrehajtása mellett, amely elsősorban a hulladékképződés megelőzését, a képződött hulladék hasznosítását, ezen belül ismételt felhasználásra való előkészítését, újrafeldolgozását jelenti, és csak abban az esetben az energetikai hasznosítást, ha az előbbiek nem jöhetnek szóba. Mindez új piaci kapcsolatokat jelent, öko-innovatív megoldásokat, erőforrás-hatékony termékeket, folyamatokat valamint szolgáltatásokat igényel.


Melyek a körforgásos gazdaság felé történő elmozdulást jelenleg gátló hazai tényezők? Miként nyújthat az ipari szimbiózis megoldást a hazai szereplők számára?
Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat fórumsorozat második rendezvényén. Megvitatásra kerülnek az építőipari vállalkozások közötti együttműködési lehetőségek, az építőanyagok körforgásban tartásának módszerei, az információcsere és a kapacitásépítés. De szó lesz még az oktatás és a kutatás jelentőségéről, a kitermelők, a feldolgozók és a felhasználók közötti építési-bontási értékláncra épülő kapcsolati háló kialakításáról, a más ágazatokkal létesíthető kapcsolatok előnyeiről. Mindezek kapcsán fókuszba kerülnek a megvalósítás eszközei, a jogi, gazdasági és technikai feltételek és igények, továbbá a szemléletbeli változtatások.
A rendezvény célja, hogy feltárja, azonosítsa a gyakorlat szempontjából azokat a kritikus témákat, amelyek további, részletes megvitatására a 2019. őszére tervezett rendezvényeinken kerülne sor.


Milyen előnyökkel jár a fórumsorozaton történő részvétel?
Az esemény szakmai találkozók szervezésével, és jó gyakorlatok bemutatásával indít párbeszédet az építő- és bontóipari szereplők, jogalkotók és a tudományos élet szereplői között annak érdekében, hogy az ágazatokat érintő összetett kihívások jobb megértését, és az azokra adott válaszok könnyebb meghozatalát közös gondolkodással, nem üzleti jellegű, semleges környezetben segítsék elő. Új nézőpontokat kaphat cége környezetvédelmi megítéléséhez, és új üzleti kapcsolatokat teremthet.

A fórum első rendezvényén több aktuális példán keresztül vizsgálták meg, hogy az erőforrás hatékonyságot miként lehet elősegíteni a hazai építőiparban.

Forrás és program: FISSAC PROJECT

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2019. június 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton