hírlevél | 2019. 06. 17.




Eseménydús május a DDC-nél

A Duna-Dráva Cement Kft. izgalmas májust tudhat maga mögött. Több hazai kis- és nagyvállalatot megelőzve ért el első helyezést az Év Gyára verseny dolgozói elégedettség kategóriájában, és – az egy éve lezárult környezetvédelmi beruházásra alapozva – további 2 milliárd forintos fejlesztés indult a Váci Cementgyárban.


2018-ban negyedik alkalommal hirdette meg a GyártásTrend Magazin és a PPH Media az Év Gyára versenyt, amelyre minden hazai gyártóüzemmel rendelkező cég pályázhatott. 2018-ban összesen 63 pályázó regisztrált a verseny 9 különböző kategóriájában.

A verseny első részében, 2018. november végéig bezárólag számadatokra épülő pályázati adatlapokat nyújtottak be a megpályázott kategóriákban, de a végső döntést a szakmai zsűri hozta meg a helyszínbejárást követően. A DDC több kategóriában is indult, hogy megmutassa a szakmai zsűrinek az elhivatottságát, a folyamatos fejlődésre vonatkozó erőfeszítéseit, a modernizált területeit, valamint a dolgozói, illetve partnerei és vevői iránti elkötelezettségét. A vállalat életében meghatározó elismerés és kiemelkedő siker, hogy a dolgozói elégedettség kategóriában az első helyezettnek járó díjjal térhettek haza a május elején megrendezett ünnepélyes átadóról.

Egy év elteltével további környezetvédelmi fejlesztést tervez a DDC
A 2016–2018 között megvalósított, közel 7 milliárd forintos műszaki fejlesztéssel, és a még korszerűbb technológiai megoldások alkalmazásával a DDC újabb lépést tett a fenntarthatóság felé. A beruházás során kicserélték a két hőcserélő ciklon fokozatot és a füstgáz vezetéket, illetve a klinkerhűtő részleges modernizálása is megtörtént. Áprilisban befejeződött az új kalcinátor torony alapozási munkálata, ezzel párhuzamosan épült a bypass és a 32 méter magas siló alapja. A beruházás záró időszakában megkezdődött az új kemence- és filter technológia beépítése, amely során az eddig használt elektrofiltert korszerű, zsákos filterre cserélték. Az új szűrőrendszer előnye, hogy még üzemzavar vagy áramkimaradás esetén sem engedi, hogy kiporzás történjen. A 2018. májusában lezárult beruházással megteremtették a környezetvédelmi és technológiai alapját a további helyettesítő tüzelőanyag-arány emelésnek. A műszaki terjedelem egy új automata daruval ellátott anyag tároló csarnok építését, valamint a főégőre szállító és adagoló technológiai sor megvalósítását tartalmazza. A 2 milliárd forintos beruházás további jelentősége, hogy a magyar cementipar történetében először valósul majd meg egy emberi beavatkozástól mentesen, automatikusan működő helyettesítő tüzelőanyag tároló és adagoló technológiai sor. A kivitelezést május végén elkezdték, amely a tervek szerint 2020 tavaszára el is készül.

Forrás: Duna-Dráva Cement Kft.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2019. június 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton