hírlevél | 2019. 06. 17.




Első a biztonság

Vészhelyzetet szimulálva kiürítették a Királyegyházi Cementgyár épületét, zuhanásgátló tréninget és VR szemüveges szimulációt szerveztek az idei Egészség- és Munkavédelmi Napokon.


A LAFARGE Cement Magyarország Kft. számára a minőségi magyar cement gyártása mellett a legfontosabb érték a biztonságos munkakörnyezet feltételeinek kialakítása és folyamatos biztosítása.

„Büszkék vagyunk arra, hogy több mint 1100 napja nem volt munkaidő kieséssel járó baleset a Királyegyházi Cementgyárban és a Bükkösdi Kőbányában. Annak érdekében, hogy a „Zéró Ambíció” célunkat, azaz a teljes balesetmentességet elérjük, folyamatos fejlesztéseket hajtunk végre. A helyi vezetőség mellett természetesen a LafargeHolcim Csoport részéről is támogatást, segítséget kapunk. Tavasszal például a LafargeHolcim Csoport világszintű Egészség- és Munkavédelmi vezetője Anderson Magali látogatott el hozzánk, aki tapasztalatával és további ötletekkel segítette munkánkat.” – nyilatkozta Hoffmann Tamás, a LAFARGE Cement Magyarország Kft. Ügyvezető igazgatója.

A LAFARGE elköteleződését a munkavédelem iránt szimbolizálja az évről évre megrendezésre kerülő Egészség- és Munkavédelmi Napok rendezvénysorozat. A két hetes időszak alatt mindig egy központi, munkavédelmet elősegítő téma mentén szervezi a programokat, ami idén a „Minimum Munkavédelmi Viselkedés” volt. Ez olyan viselkedési normákra hívja fel a Királyegyházi Cementgyár és Bükkösdi Kőbánya üzemterületén munkát végzők figyelmét, amelyek a munka elvégzése során a minimálisan elvárt követelmények. Ilyen például az egyéni védőeszközök használata, a munkavégzésre alkalmas állapotban és megfelelő munkaengedélyek megléte mellett történő munkavégzés, a gyártósorok biztonságos leállításához kapcsolódó energia-kizárás folyamata. Ugyanakkor ide sorolható a mobilgépek megfelelő üzemeltetése, a biztonsági öv használata vagy a balesetek jelentése egyaránt.

A LafargeHolcim Csoportnál globálisan jelentkező probléma, hogy a halálos kimenetelű balesetek jellemzően a logisztikai tevékenységhez kapcsolódnak. Az Egészség- és Munkavédelem területén tett fejlesztéseknek köszönhetően az ilyen balesetek száma évről-évre csökken, 2018-ban mintegy felére esett vissza a közúti balesetek száma az azt megelőző évhez képest. A Királyegyházi Cementgyár éppen ezért a munkavállalói mellett a közúti árufuvarozást végző alvállalkozói részére külön programot szervezett. Az „Együtt a biztonságért” rendezvénysorozat keretében ezúttal a tehergépjárművek ellenőrzésére, a közúti árufuvarozás során felmerülő kockázatok kezelésére hívta fel a figyelmet.

Forrás: Lafarge Cement Magyarország Kft.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2019. június 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton