hírlevél | 2019. 06. 17.



Kedves Olvasó!

A jövő városait már ma el kell kezdenünk megtervezni, és a legapróbb részletekig kidolgozni annak feltételeit, hogy hogyan tudunk majd az ilyen megapoliszokban élhető életet teremteni, élni – erről a Skidmore, Owings and Merril cég építészei és városszervezői által felvázolt tanulmány alapján tudhat most meg többet. A Betonújság friss száma is kiemelten foglalkozik az innovatív építési technológiákkal, továbbá számos érdekes szakmai olvasnivalóval köszönti a nyarat. Még mindig reflektorfényben vannak a szén-dioxid lábnyom csökkentésének különféle lehetőségei, melyről ezúttal német tudósok megközelítése alapján számolunk be Önöknek. A CEMKUT Kft. komplex levegőtisztaság-védelmi szolgáltatásairól is többet tudhat meg aktuális hírlevelünkből, csakúgy, mint arról, hogy díjat nyert a DDC, a Királyházi Cementgyárban pedig kiemelt fontosságú munkavédelmi tréninget és gyakorlatokat tartottak. Láthatjuk tehát: nyár és vakáció ide vagy oda, a mi szakmánkban nincs megállás!

Kellemes időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



A jövő városai

Igen aktuális a kérdés: hogyan lehet egy metropolisz hosszútávon is lakó- és természetbarát élettér? Erre a kérdésre már a jelenben is gőzerővel kell keresni a legjobb válaszokat.

  Kattintson ide a részletekért!



Megjelent a Beton újság júniusi száma!

Nálunk nyoma sincs a nyári uborkaszezonnak, hiszen rengeteg izgalmas témával töltöttük meg legújabb lapszámunkat!

  Kattintson ide a részletekért!



Indul a második FISSAC Fórum!

A rendezvény –, amelynek szakmai támogatását Szövetségünk vállalta magára – központi témái az építési- és bontási hulladékok által felvetett legfontosabb kérdéseket járják majd körül.

  Kattintson ide a részletekért!



A cél a tiszta energia

Német tudósok újrahasznosítható eljárással csökkentenék a cement szén-dioxid lábnyomát…

  Kattintson ide a részletekért!



Komplex levegőtisztaság-védelmi szolgáltatások

A Cemkut Kft. új röntgen-pordiffrakciós (XRD) műszerének beszerzésével és akkreditálásával Magyarországon egyedülálló módon a levegőtisztaság-védelmi mérések területén a munkahelyi levegő helyszíni mintavételét, vizsgálatát kiegészítve már a szálló por respirábilis tartományú kristályos szilícium-dioxid tartalmának (RCS) minőségi és mennyiségi meghatározását is végzi.

  Kattintson ide a részletekért!



Eseménydús május a DDC-nél

A Duna-Dráva Cement Kft. izgalmas májust tudhat maga mögött. Több hazai kis- és nagyvállalatot megelőzve ért el első helyezést az Év Gyára verseny dolgozói elégedettség kategóriájában, és – az egy éve lezárult környezetvédelmi beruházásra alapozva – további 2 milliárd forintos fejlesztés indult a Váci Cementgyárban.

  Kattintson ide a részletekért!



Első a biztonság

Vészhelyzetet szimulálva kiürítették a Királyegyházi Cementgyár épületét, zuhanásgátló tréninget és VR szemüveges szimulációt szerveztek az idei Egészség- és Munkavédelmi Napokon.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2019. június 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton