hírlevél | 2019. 05. 20.




Játékos április

A Duna-Dráva Cement Kft. a hagyományokhoz híven idén is megrendezte középiskolás diákok számára a két fordulós környezetvédelmi vetélkedőjét, ezúttal ismét a Váci Cementgyárban.


A DDC fenntarthatósági törekvésein keresztül évek óta aktívan tesz a környezetvédelemben, természeti kincseink megőrzésében. Ennek érdekében több kezdeményezést is útjára indított az elmúlt évek, évtizedek során.

Egyik ilyen, népszerű programjuk a Zöld Alternatíva Vetélkedő és Nyílt Nap, amelyet április 26-án ötödik alkalommal rendeztek meg. Az elmúlt években a váci, illetve a beremendi cementgyár környékén élő középiskolások izgalmas és elgondolkodtató feladatok segítségével, egy csipet humorral fűszerezve ismerkedhettek meg a cég működésével. A vetélkedő első fordulóját április elején tartották, amely a vállalat új kezdeményezésére, a DDC Zöld Város Programra épült. A regisztrált csapatok a cementgyárral és környezetvédelemmel kapcsolatos kérdőívet töltöttek ki, majd a váci KRESZ-park területén növényeket, fákat ültettek és „Land art”-ot készítettek. A döntőbe jutó 6 legjobb csapat az ügyességi feladatok mellett a környezettudatos cementgyártással, valamint az alternatív tüzelőanyagok használatával kapcsolatos feladványokat oldott meg.

A DDC mindig is fontosnak tartotta, hogy „jó gazda” módjára kezelje a régió természeti erőforrásait és támogassa a környezetében élő, helyi közösségeket. Ezekre az elvekre alapozva hozta létre a Zöld Város Programot. Az első, kétnapos programjuk keretében Vácon növénytelepítési, területrendezési és szépítési feladatok várták a vetélkedőre regisztrált csapatokat, az önkéntesen résztvevő váci diákokat, valamint a DDC-s dolgozókat a KRESZ-park és vízfogó területén.

A cég számára fontos, hogy a kétnapos (április 5-6.) önkéntes program során elültetett fákat és növényeket az idő előrehaladtával is gondozzák, ebben megbízott szakemberek és DDC-s munkavállalók nyújtanak rendszeres segítséget.

Forrás: www.duna-drava.hu

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2019. május 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton