hírlevél | 2019. 02. 18.



Kedves Olvasó!

Egyre gyakrabban látjuk, hogy ami korábban csak távlati terv, elképzelés, álom volt, az a szemünk előtt válik valósággá. A technológia töretlen fejlődésének köszönhetően új utak nyílnak iparágunk, és az átlagemberek számára, néha ráadásul szó szerint is. A nemzetközi trendek és újítások úton vannak hazánk felé, ezért érdemes folyamatosan figyelemmel kísérni a külföldi és a hazai híreket.

Kellemes időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Betonhíd? Nyomtatva!

Sanghaj egyik ipari és kreatív központjában található a világ legnagyobb gyalogoshídja, amelyet teljes egészében betonból nyomtattak ki. A projektet Xu Weiguo vezetésével a JCDA csapata tervezte és valósította meg.

  Kattintson ide a részletekért!



Autóutak a víz alatt

A víz alatt futó autóút, vagy más néven süllyesztett alagút építése a jelenlegi időigényes, sokszor több átszállást igénylő, kompos közlekedés új alternatívája lenne. A norvég fjordok között futó, víz alatt lebegő, csőszerű építmény belsejében kétsávos autóút biztosítaná a gyorsabb átkelést az ingázók és az utazók számára.

  Kattintson ide a részletekért!



Megjelent a Beton szakmai lap februári száma!

A szakma legfontosabb, legérdekesebb híreit ezúttal is a Beton újság hasábjain olvashatják!

  Kattintson ide a részletekért!



POLLACK EXPO 2019

Idén sem maradhat el a Pollack Expo, amely remek lehetőséget nyújt a szakma és az egyetemi kar találkozására.

  Kattintson ide a részletekért!



Töretlen lelkesedéssel

Folyamatosan értesülhetnek a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton), valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) 2014-ben megkezdett együttműködésében megvalósuló programokról.

  Kattintson ide a részletekért!



Bővült a DDC

A Readymix Hungária Kft., több éves folyamat eredményeként, 2019. január 1-jén beolvadt a Duna-Dráva Cement Kft.-be. Az akvizícióval a DDC elsődleges célja piaci pozíciójának további erősítése, valamint tevékenységének kiterjesztése volt.

  Kattintson ide a részletekért!



SOKSZÍNŰ Fugaformák pályázat – átadták a díjakat

Nemcsak felhasználni, hanem alkotni! Így összegezhető a Murexin Kft. és a LAFARGE Cement Magyarország Kft. közös dizájntervpályázata, amelyet az építőanyagok újszerű felhasználási lehetősége ihletett. A kreatív gondolkodást és a művészi megoldásokat ötvöző pályázat legjobbjait díjazták.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2019. február 18.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton