hírlevél | 2019. 01. 16.




Kórházfejlesztések

A Közbeszerzési Értesítőben megjelent a budapesti centrumkórházak megvalósítására kiírt tervpályázat két győztes szerződése. A látványtervek alapján már elképzelhetjük, milyen kórházakban zajlik a gyógyítás a jövőben.


Miután nemrég kihirdették az Egészséges Budapest Programban felépülő 3 budapesti centrumkórház tervpályázatának győzteseit, december végén megjelent a Közbeszerzési Értesítőben is két győztes szerződés. Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) óriásprojektjeiben zöldmezős beruházásban a XI. kerületi Dobogón felépülő Dél-Budai Centrumkórházat az M-Teampannon Kft. és Rutkai Pál András tervezi meg benyújtott pályázata alapján. A korábbi Egyesített Szent István és Szent László Kórház-Rendelőintézetből jelentős bővítéssel átalakuló, Nagyvárad téri Dél-Pesti Centrumkórház pedig a ZDA-Zoboki Építésziroda Kft. elképzelései alapján valósul meg.

Az Egészséges Budapest Program keretein belül korábban 188 milliárd forintot különítettek el a fejlesztés előkészítésére és a kivitelezésére, illetve 190 ezer négyzetméternyi új egészségügyi tér kialakítását jelentették be. Újdonságnak számít, hogy az épület közvetlenül az M3-as metró vonaláról, a Nagyvárad téri aluljáróból is elérhető lesz, innen juthatunk a főépületbe.

A tervezési koncepció az orvos-technológiai szempontokat helyezi előtérbe, ezeket igyekszik kiszolgálni az építészet. A zöldterületként kialakított központi park mellett a főépület egy központi műtéti-diagnosztikai tömböt és hat, hozzá kapcsolódó épületszárnyat foglal magában. A központi tömb mindenhonnan könnyen elérhető lesz tágas folyosókon keresztül, a toronyrészben pedig a többi osztály helyezkedik el. A központi épületrészen zöld tetőtér kerül kialakításra.

Az Üllői úton keresztül is elérhető kórház megközelíthetőségét a tömegközlekedési kapcsolatokon kívül 1200 parkolóhely kialakításával fejlesztik.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2019. január 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton