hírlevél | 2018. 12. 18.




Megvannak a nyertesek

A lakosságot egyre érzékenyebben érinti a környezetük védelme, amelyet mi sem bizonyít jobban, mint a Duna-Dráva Cement Kft. zöld-pályázatára beérkezett 32 pályamunka. A nyertes projekttervek pedig önmagukért beszélnek!


A 2018/2019-es Zöld Megoldás-pályázat keretében összesen 7,5 millió forintot biztosít a DDC a legszínvonalasabb projektek megvalósításához. A pályázatok a Beremendi és a Váci Cementgyár vonzáskörzetéből érkeztek, kiegészülve Pécs környéki projektmunkákkal. A cementgyárak vonzáskörzetéből beérkező pályázatokat 3-3 millió forinttal támogatják, míg a pécsi és környékbeli pályázók összesen 1,5 millió forintos forrásból gazdálkodhatnak a megvalósítás során.

A váci Árpád Alapítvány által megálmodott komplex Szabadtéri Ökoterem lehetőséget nyújt az Árpád Fejedelem Általános Iskola tanulóinak a szabadban történő tanulásra, ezáltal a természeti jelenségek testközelből történő megfigyelésére.

A Szokolyai Cseh Péter Általános Iskola pályázata, a Szokolya Zöld Szíve, egy ökológiai szemléletű, madárbarát tan- és élménykertet hoz létre a DDC által biztosított forrásból. A projekt megvalósításához és későbbi fenntartásához nagymértékben hozzájárul a Szokolyai Önkormányzat is.

Baranya megyében 5 nagyszerű projekt nyert támogatást a 2019-es esztendőre. A környezetbarát kezdeményezések megvalósításához összesen 4,5 millió forintnyi támogatást biztosít a DDC.

A drávaszabolcsi Dráva Kincse Óvoda és Konyha másodszor nyert támogatást a környezetbarát ötletei megvalósítására. Az én házam! – Az én váram! projekttel megálmodtak egy úgynevezett aktívházat, amely remekül kapcsolódik az eddigi környezettudatos működésükhöz. A jövő évi fejlesztés szorosan kapcsolódik a 2017-ben megépített kölyÖKOpark elemeihez.

A Siklósi Táncsics Mihály Gimnázium, Általános Iskola Alapfokú Művészeti Iskola, Kanizsai Dorottya Általános Iskolája Tanliget elnevezésű pályázatával egy olyan közösségi tér létrehozását célozta meg, amely a terület hatékony hasznosítása mellett az infrastruktúra környezettudatos működését szolgálja.

Az óvodák és iskolák mellett olyan közhasznú szervezetek is pályáztak, mint például a Siklósi Várszínház, amely Rózsakert fantázianevű pályázatával került a nyertesek közé. A projekt célja a korábban felújított Siklósi Vár Rosariumának fejlesztése, amely többek között teret biztosít az iskolások és óvodások környezeti neveléséhez.

Pécsett „A Bártfa utcai tagóvoda gyermekeiért” Alapítvány Mesekert elnevezésű projektjével az óvoda udvarának széleskörű átalakítását valósítják meg 2019-ben úgy, hogy egy fenntartható, környezetbarát környezetet teremthessenek a gyermekek számára.

Az „Élő, élhető udvar” pályázatával a szintén pécsi Meszesért Alapítvány olyan zöld terület kialakítását tervezi, amely egészséges környezetet biztosít az egész iskolai közösségnek.

Forrás: www.duna-drava.hu

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2018. december 18.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton