hírlevél | 2018. 12. 18.




Díjat kapott a Királyegyházi Cementgyár

19. alkalommal ítélték oda az Üzleti Etikai Díjat Budapesten. Az 54 jelölt közül idén 10 új díjazottat ismertek el, köztük a LAFARGE Cement Magyarország Kft.-t, a fenntartható körkörös gazdaságért és a helyi közösségekért tett erőfeszítéseiért.


Az Üzleti Etikai Díj 2000 óta az üzleti élet rangos elismerésévé vált. A díjat László Ervin professzor, a Budapest Klub alapító elnöke, világhírű filozófus, író, számos akadémia tagja, és Demcsák Mária, a Piac & Profit üzleti magazin alapító főszerkesztője hozták létre. Céljuk az volt, hogy a magyar társadalom figyelmének középpontjába kerüljenek azok a hazai vállalkozások, amelyek felelős tevékenységükkel, gondolkodásukkal, a környezet és a társadalom érdekeivel összehangolt fejlesztéseikkel példát mutatnak.

2018-ban a zsűri 4 kisvállalatnak, 2 középvállalatnak, 2 nagyvállalatnak és 2 multinacionális vállalatnak ítélte oda az elismerést, amelyet ünnepélyes díjátadó gálán vehettek át a díjazottak Budapesten. A zsűri a díjjal a LafargeHolcim Cégcsoport globális célrendszerével összhangban álló körkörös gazdaság helyi megvalósítását, ezen belül a zéró CO2 kibocsátásra irányuló törekvését, a helyi közösségekért tett erőfeszítéseit értékelte.

A multinacionális kategóriában díjazott Királyegyházi Cementgyár a nemzetközi LafargeHolcim Csoport tagjaként szigorú, saját előírásokat követ az üzleti etika területén. Ez nemcsak partnerei felé jelent szabályozott és etikus magatartást, hanem a környezet megóvása, helyi közösség fejlesztése érdekében tett erőfeszítést is magában foglalja.

A világszerte, és Királyegyházán is elérhető felelős hulladékgazdálkodási kezdeményezés, a Geocycle, a körkörös gazdaság egyik kiváló gyakorlati példája. A másodlagos tüzelőanyagok 2014-ben történt bevezetése óta több mint 20%-kal csökkent a Királyegyházi Cementgyár CO2 kibocsátása, és energiafogyasztása.

Forrás: www.lafarge.hu

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2018. december 18.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton