hírlevél | 2018. 08. 22.




A szakértelem marad, csak a cég neve változik

Új néven és megújult arculattal folytatja munkáját 30 év működés után a fenntartható építészeti megoldásairól ismert hazai cégcsoport.


A Mérték Group Zrt. ezentúl Paulinyi-Reith & Partners Zrt. néven működik tovább, felvéve az immár 10 éve a cég fő tulajdonosaiként és vezetőiként működő építészpáros, dr. Paulinyi Gergely és dr. Reith András nevét. 

Dr. Paulinyi Gergely és dr. Reith András a kétezres évek elején kezdtek el közösen dolgozni a Mérték Stúdióban, ahol 2004-ben létrehozták saját, Paulinyi-Reith műtermüket - ez pedig az első határozott lépés volt az önállósulás felé. A cégcsoporthoz köthetők a Haller Kert, amely hazánkban úttörőként mutatott be fenntarthatósági koncepciót, valamint olyan épületek, mint az egyik legismertebb budapesti városmegújítási fejlesztés, a Corvin Sétány legelső, FIABCI-díjas kereskedelmi és irodaprojektjei, a szintén FIABCI-díjas Kodály Központ megvalósítása, az Európa legnagyobb biodómját magába foglaló Pannon Park projekt, vagy a MIPIM Best Futura Mega Project kategória egyetlen európai döntőse, a Liget Budapest egyes épületei. 

A Paulinyi-Reith & Partners környezettudatos építészetben nyújtott szerepére jó példa a Skanska által fejlesztett, a CIJ Awards Leginnovatívabb Zöldház Fejlesztés díját és az Év Irodája 2016 Az Év Legzöldebb Projektje díjat elnyert Nordic Light Offices irodaépület, amelynek éves energiafelhasználása a magyar építési előírásokban szereplő értéknél több mint 40 százalékkal alacsonyabb.

A cégcsoporthoz fennállása óta közel 500 000 m² korszerű irodaterület tervezése és nagyságrendileg 250 000 m² műemléki épület felújításának tervezése kapcsolható. Országszerte és külföldön 700 000 m²-nél is több kereskedelmi épület tervezése köthető hozzájuk. A most épülő Etele Plaza a legmodernebb BREEAM környezettudatos épületminősítés alapján készül. A nevükhöz fűződik továbbá 71 000 m² edutainment funkcióba sorolható létesítmény is, többek közt a Pannon Park és a Magyar Innováció Háza - melyek olyan épületek, ahol az élmény alapú oktatásnak köszönhetően az edukáció és a szórakoztató ipar találkozik egymással. Jelentős városléptékű terveik között szerepel a 3 hektár összterületű Kelenföld városrehabilitációs fejlesztés, valamint a nagyszabású kínai Dong Ying beruházás a maga 430 hektárjával. Ezeken felül hazánkban a cégcsoport portfóliójában elsőként volt elérhető az összes jelentősebb nemzetközi, zöld épületminősítés: a LEED, a BREEAM és a WELL szerinti tervezés. Utóbbiaknak köszönhetően több mint 370 000 m² minősített zöld épület készült el, ami 33 000 embernek biztosít egészséges munkakörnyezetet. Az elmúlt 10 évben a tervezési projektjeik mellett a cégcsoport és fenntarthatósági partnere és szolgáltatója több jelentős nemzetközi kutatási projektben is részt vettek, 145 partnerrel, 31 országból, melyek eredményeiről több mint 100 szakmai publikáció és a hatvannál is több hazai és nemzetközi konferenciarészvétel tanúskodik. 

“Víziónk, hogy 2025-re egész Közép- és Kelet-Európa leginnovatívabb építészeti cégcsoportjává váljunk” – árulta el dr. Paulinyi Gergely és dr. Reith András. 

További információ: http://p-rp.hu

Facebook: https://www.facebook.com/PaulinyiReithandPartners/

LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/paulinyi-reith-partners/

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2018. augusztus 22.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton