hírlevél | 2018. 07. 24.



Kedves Olvasó!

Eredményes időszakot tudhatnak maguk mögött a magyar építészek, hiszen az utóbbi időben több nemzetközi pályázaton is sikeresek voltak. Egy hazai cég és két egyetemi hallgató öregbítette a magyar építészek hírnevét. Emellett szintén jó hír, hogy az OECD nagyra értékeli a környezetvédelem terén tett hazai lépéseket, s pozitív véleményt fogalmazott meg a hazai cégek „zöld” tevékenységét illetően. Hírlevelünkből kiderül az is, hogy a betoncserepek könnyebbek, az építésügyi szabványok pedig szigorúbbak lesznek a jövőben.

Kellemes időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



OECD: egyre zöldebb a magyar gazdaság

Bár a helyzet javul, az OECD még így is egészen érdekes megállapításokat tett a magyarországi környezetvédelemmel kapcsolatban.

  Kattintson ide a részletekért!



Fontos új irányelvek és szabványok az építésügyben

A hazai építési gyakorlatban régebben jó hagyománya volt a műszaki irányelvek és egyéb segédletek alkalmazásának. Ezek megkönnyítették a munkát és egyben egyfajta minőségbiztosítás alapjai is voltak – hangzott el az ÉMI Építésügyi Minőségellenőrző Innovációs Nonprofit Kft. által a közelmúltban szervezett konferencián.

  Kattintson ide a részletekért!



Magyar hallgatók sikere az európai tervpályázaton

A litván Kemeri Nemzeti Parkra kiírt nemzetközi tervpályázaton Salamin Fanni és Szántó Hunor (a BME Építészmérnöki Kar, Középülettervezési Tanszékének komplexező hallgatói) közös tervükkel III. díjat nyertek, amely egyben a legjobb építészhallgatói tervnek is bizonyult.

  Kattintson ide a részletekért!



Meséskert – mesés siker

Különleges épületeket, rendkívüli homlokzati megoldásokat díjazott a Baumit Life Challenge építészeti verseny nemzetközi zsűrije, melyen az Archikon által tervezett Meséskert óvoda bejutott a középület kategória első hat jelöltje közé.

  Kattintson ide a részletekért!



30 százalékkal könnyebb betoncserép a Bramactól

Erősebb keretszerkezet, vékonyabb test, a hagyományos betoncserepekkel megegyező szilárdság.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2018. július 24.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton