hírlevél | 2018. 06. 21.




Óriási fejlődés a Váci Cementgyárban

Újabb lépést tett a Duna-Dráva Cement Kft. fenntarthatósági céljainak eléréséért: a közelmúltban átadták a környezetvédelmi célokat szolgáló beruházásokat, amelyeknek köszönhetően javul majd a környékben élők életminősége.


A Duna-Dráva Cement Kft. mindennapi működése során kiemelt figyelmet fordít a környezettudatos működésre. Anyavállalata, a HeidelbergCement Group 2030-as fenntarthatósági törekvéseihatározzák meg stratégiájának legfontosabb irányait; mint például az ökológiai lábnyom méretének csökkentése vagy a körkörös gazdaság ösztönzése. A 2016 és 2018 közötti időszak egyik legfontosabb eseménye az a 7 milliárd forintos beruházásvolt, amelynek köszönhetően a korábbinál is korszerűbb körülmények között folytathatják majd gyártási tevékenységüket, szem előtt tartva mindenekelőtt a környezet megóvását.

A modernizációnak köszönhetően a gyár porkibocsátása minimális szintre csökkent, miközben klinkergyártó kapacitása és üzembiztonsága is növekedett. Mindezek hozzájárulnak a fenntartható cementgyártáshoz.

A modernizáció fő célja a korábban használt elektrofilter korszerű, úgynevezett zsákos filterre cserélése volt. A filter felel a kemencevonal portalanításáért. Az új szűrőrendszer előnye, hogy még üzemzavar vagy áramkimaradás esetén sem engedi, hogy kiporzás történjen. Ezáltal a DDC tovább minimalizálja a már korábban is alacsony szintű porkibocsátását. Beremendi Cementgyárukban már közel egy évtizede ezt a technológiát alkalmazzák, és a tapasztalatok szerint Vácott is hasonló módon tudnak majd hozzájárulni a környezet védelméhez.

Május 18-án ünnepélyes átadó keretében avatták fel a modernizált cementgyárat. A gyárlátogatással egybekötött eseményen a résztvevők megismerhették a környezetvédelmi beruházás hátterét, folyamatát és eredményét.

forrás: Duna-Dráva Cement Kft.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2018. június 21.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton