hírlevél | 2018. 04. 24.




A visszaszámlálás megkezdődött! Finisben a környezetvédelmi beruházás

Az elérhető legmodernebb technológiával indul újra hamarosan a Váci Cementgyár, a munkálatok lassan a végéhez közelednek. A jelenlegi és a még hátralévő feladatokról, valamint az elért eredményekről, speciális technológiákról a projekt felelőse, Szilágyi Zsolt a Duna–Dráva Cement Kft. termelésvezetője számolt be.


Szilágyi Zsolt beszél a projekt kapcsán a legnagyobb kihívást jelentő feladatokról, például, hogy a bypass siló építésekor 10 napon át folyamatosan ment a betonozás, illetve szintén nagy kihívást jelentett az új acélszerkezet építése is, hiszen a már meglévő és üzemelő, forró kemence körül és felett kellett végezni a munkálatokat. Jelenleg a beruházás a ”hajrájában” van, többek között ebben az időszakban valósul meg a modernizáció fő célja. Az eddig használt elektrofiltert korszerű, zsákos filterre cserélik. A filter felel a kemencevonal portalanításáért. Az új szűrőrendszer előnye, hogy még üzemzavar vagy áramkimaradás esetén sem engedi, hogy kiporzás történjen. (Az interjú 2018. március második felében készült.)

Az interjú teljes terjedelemben olvasható itt.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2018. április 24.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton