hírlevél | 2018. 04. 24.



Kedves Olvasó!

Áprilisi friss témáink között szerepel, hogy idén is megrendezésre került az Ybl Szakmai Nap, amely egyre nagyobb érdeklődésnek örvend, illetve a magas- és mélyépítés témában szakmailag színvonalas, érdekes témákat felsorakoztató új néven Építményeink 2018 címmel megrendezett két napos előadássorozat. Megjelent az áprilisi Beton újság, amely már online is elérhető, szemezgettünk a CEMBUREAU híreként a CDP áprilisi jelentéséből, amely szerint még mindig több erőfeszítés szükséges kibocsátás témában. Ejtünk néhány szót a szakemberhiány megoldásának egy lehetséges modelljéről, valamint arról, hogy új állomáshoz érkeztek a BME hallgatói: ezúttal a CRH-nál okulhattak. Nem utolsó sorban jó hír, hogy a végéhez közeledik a DDC legújabb technológiát nyújtó speciális fejlesztése.

Kellemes időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Ismét sikeres volt az Ybl Szakmai nap

A tavalyi sikeres szakmai nap után idén is megmutatta a budapesti Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara, hogy az építőipar egyik fontos alapköve az oktatás.

  Kattintson ide a részletekért!



Építményeink 2018

Az Építményeink védelme című konferencia új helyszínen, új név alatt - Építményeink 2018 - mély- és infrastruktúraépítés, felújítás témában került megrendezésre a velencei Velence Resort & Spa Hotelben, március 27-28-án.

  Kattintson ide a részletekért!



Megjelent az áprilisi Beton újság!

Ebben a hónapban is sok érdekes témával készültünk!

  Kattintson ide a részletekért!



Nemzetközi megállapodás - CDP jelentés

2018 áprilisában a CDP jelentést tett közzé. A cementgyártóknak több mint kétszeres erőfeszítést kell tenniük a párizsi éghajlati célok elérése érdekében.

  Kattintson ide a részletekért!



A jövő szakemberei is velünk tanulnak

2018. március 23-án a CemBeton és a MABESZ oktatási együttműködésének keretében, a BME Zielinski Szilárd Szakkollégium szervezésében megvalósuló oktatás következő állomásaként kihelyezett képzésen vettek részt a Budapesti Műszaki Egyetem hallgatói a CRH Magyarország Kft. C3 Atelier előadótermében, illetve a rákospalotai betonüzemben.

  Kattintson ide a részletekért!



A visszaszámlálás megkezdődött! Finisben a környezetvédelmi beruházás

Az elérhető legmodernebb technológiával indul újra hamarosan a Váci Cementgyár, a munkálatok lassan a végéhez közelednek. A jelenlegi és a még hátralévő feladatokról, valamint az elért eredményekről, speciális technológiákról a projekt felelőse, Szilágyi Zsolt a Duna–Dráva Cement Kft. termelésvezetője számolt be.

  Kattintson ide a részletekért!



Hol vannak a jövő építői?

Évről évre csökken az építőipari szakmát választó fiatalok száma. A beiskolázott szakmaszerkezet nem fedi le a valós piaci igényeket, a szakember-szükségletet. Gyenge tanulók mennek az építőipari szakképzésbe, akiknél gyakran az alapkompetenciák is hiányoznak. Nagyon kevesen kerülnek a termelésbe: nagy az iskolai lemorzsolódás, ráadásul 10 végzősből kb. 2 marad a szakmában.
A végzősök gyakran nem piacképesek, nem alkalmasak önálló munkavégzésre.
A pályakezdők nem tudják pótolni a nyugdíjba menőket és a külföldön dolgozókat.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2018. április 24.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton