hírlevél | 2018. 03. 27.



Kedves Olvasó!

Első tavaszi hírlevelünkben olvashatnak arról, hogy Idén először kerül megrendezésre FISSAC hazai fóruma körfogásos gazdaság témában a Construma kiállítás keretein belül. Először vehettünk részt az IDEA konferencián, amely a Magyar Mérnökkamara akkreditált képzése is volt egyúttal. Említést teszünk a Cemfocus tájékoztatásáról, miszerint az EU infrastruktúrafejlesztésre nyújt finanszírozási keretet, beszámolunk a CeMBeton és a MABESZ közös szakemberképzésének következő mérföldkövéről. Hírt adunk a DDC fiatalokat megcélzó Zöld Alternatíva vetélkedőjéről, valamint arról is, hogy a MAPEI AAA pénzügy stabilitást igazoló minősítést kapott. A részleteket lejjebb olvashatják!

Kellemes időtöltést kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Erőforrás hatékonyság a hazai építőiparban – jó gyakorlat a körforgásos gazdaság és az ökoinnováció terén

A Geonardo Kft. és a Herman Ottó Intézet a FISSAC hazai fórumaként konferenciát szervez 2018. április 13-án a Construma kiállításon.

  Kattintson ide a részletekért!



IDEA 2018 konferencia – Kecskemét. Meg kell mutatni a mérnökszakma sikereit!

Hiánypótló céllal rendezték meg Kecskeméten az első IDEA Konferenciát, melyen a Puskás Stadion beruházásáról és a hazai építőipar jövője szempontjából meghatározó BIM-ről egyaránt komoly szakmai elemzések hangzottak el.
Kecskeméten március 8-án, csütörtökön kezdődött az első ízben megrendezett IDEA 2018 mérnökkonferencia. Pintyőke Marcell, a KÉSZ Csoport marketing és kommunikációs igazgatója köszöntőjében hiánypótlónak nevezte a nemzetközi sztármérnököket is felvonultató kétnapos rendezvényt. „Ahol találkozik a nemzetközi tapasztalat, a tudás és az együttműködés, szinergiák jönnek létre” – emelte ki az igazgató, hozzátéve, hogy a rendezvény ráadásul a Magyar Mérnöki Kamara által akkreditált képzés.

  Kattintson ide a részletekért!



EU finanszírozás az infrastruktúrára

A Cemfocus 2018. február 19-én közzétett tájékoztatása szerint, az EU több jelentős infrastrukturális projekt megvalósítását és üzemeltetését is finanszírozza.

  Kattintson ide a részletekért!



A jövő mérnökei a CEMKUT Kft-ben

A CeMBeton és a MABESZ – tagvállalataik szakembereinek aktív részvételével – felsőfokú szakemberképzésben történő együttműködése keretében februárban két egyetem hallgatói is a CeMBeton tulajdonában álló Cemkut Kft.-ben jártak.

  Kattintson ide a részletekért!



Klinker, kobak, cementgyár – így (is) tanulhat a gyermek a környezetvédelemről

A környezetvédelem nem merülhet ki a szelektív hulladékgyűjtésben, vagy abban, hogy a kerékpárt választjuk ahelyett, hogy autóba ülnénk. Ezt már a fiatal generáció is tudja – sőt, ők tudják igazán -, a legügyesebbek pedig most megmutathatják, milyen sokrétű tudással rendelkeznek és mennyire elkötelezettek, ha a természet védelméről van szó.

  Kattintson ide a részletekért!



Kézzelfogható a Mapei megbízhatósága

Budapest, 2018. február 28. - A Mapei Kft. elnyerte a Bisnode AAA minősítését, mellyel mindössze a hazai vállalkozások kevesebb, mint egy százaléka rendelkezik, amely egyfajta garanciája a rendkívül alacsony pénzügyi kockázatnak.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2018. március 27.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton