hírlevél | 2018. 02. 20.



Kedves Olvasó!

Legfrissebb hírlevelünkben olvashatnak a fiatal és innovatív mérnök hallgatók szentlőrinci sikereiről, illetve arról, hogy Londonban megalakult a GCCA, a 9 vezető vállalat által alapított globális cement- és betonszövetség. Röviden megemlítjük az EU ETS IV. fázisáról szóló reformokat, hírt adunk a Metszet Építész Tervezői Napok 2018 konferenciasorozat előzetes programjáról, valamint arról is, hogy a LafargeHolcim csoport speciális építőipari alapanyagok gyártásával is erősítette termékkínálatát. Hamarosan megjelenik a februári Beton újság is, melynek tartalmából is szemezgetük!

Kellemes kikapcsolódást kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Hallgatói tervpályázat alapján fejleszthetik Szentlőrincen a közösségi közlekedést!

Lezárult a Leier Hungária Kft., a LAFARGE Cement Magyarország Kft. és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kar hallgatói tervpályázata: a nyertes pályázó tervei alapján fejlesztheti Szentlőrinc Város közösségi közlekedését.

  Kattintson ide a részletekért!



A világ vezető cement- és betongyártói megalapították a Global Cement & Concrete Association szervezetet (GCCA) Londonban, 2018. január 31-én

A cement és a beton szektorban kilenc vezető vállalat elindította a globális cement- és betonszövetséget (GCCA), egy progresszív új társulást, melynek célja a szektor hozzájárulása a fenntartható építkezéshez.

  Kattintson ide a részletekért!



Az EU ETS IV. fázisra vonatkozó reformja (2021-2030-as időszak)

Az éghajlatváltozás káros következményeivel szembesülve az Unió a tagországok számára pontos irányelveket dolgozott ki, megfékezendő a CO2- kibocsátást.

  Kattintson ide a részletekért!



Hamarosan megjelenik a februári Beton újság!

Ismét sok érdekes témával készült el az újság következő száma, mely február 22-én jelenik meg!

  Kattintson ide a részletekért!



Magyar után német szuperlézer kutatóközpont építéséhez készítettek cementet

Magyarországi ELI-ALPS Lézer Kutatóközpont mellett a hamburgi XFEL kutatóközpont felépítéséhez szükséges speciális építőipari alapanyagok gyártásával is erősítette termékkínálatát a LafargeHolcim Csoport.

  Kattintson ide a részletekért!



Az építőipar aktuális kérdései, anyaghasználat, alkalmazástechnikai tudnivalók a Metszet Építész Tervezői Napok 2018 konferenciasorozaton.

A BME „épszerkes” oktatói szervezik a szakmai programját annak a konferenciasorozatnak, melyet idén már 13. alkalommal szerveznek meg, különböző szakmai témák köré csoportosítva az előadásokat. Évente korábban hat, idén már hét alkalommal gyűlik össze 2-300 kolléga, hogy a szerkezeti megoldások, csomópontok, rétegrendek újdonságaival megismerkedjenek.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2018. február 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton