hírlevél | 2018. 01. 18.



Hírlevél – 2018. január

Kedves Olvasó!
Az év első hírlevében beszámolunk szövetségünk tisztújításáról, illetve olvashat a tavaly év végén zajlott MGYOSZ Gazdasági Csúcstalálkozójáról ahol Lázár János beszélt az aktuális gazdaságpolitikiai helyzetről. Ismét véget ért egy év, néhány adattal visszatekintünk 2017-re és hírt adunk az EB körkörös gazdaság egyik iparágunkat érintő törekvéséről.

Hírlevelünkhöz kellemes olvasást kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Új elnök a CeMBeton élén

Szövetségünk 2017. december 14-én megtartotta szokásos év végi közgyűlését, amely alkalmával az egyéb ügyrendi kérdések mellett tisztújításra is sor került. Szarkándi Jánost az elnöki poszton Mikita István váltotta.

  Kattintson ide a részletekért!



MGYOSZ Csúcstalálkozó vendége Lázár János volt

2017. november 23-án a Gerbeaud Étterem adott otthont az MGYOSZ Gazdasági Csúcstalálkozójának, ahol meghívott vendégként Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter beszélt az aktuális gazdaságpolitikai helyzetről.

  Kattintson ide a részletekért!



2017 építőipari visszatekintés

2017 első három negyedévében 7981 új lakás épült, 52%-kal több, mint egy évvel korábban. A kiadott építési engedélyek és egyszerű bejelentések alapján építendő lakások száma 28 411 volt, 33%-kal több a 2016. I–III. negyedévinél.

  Kattintson ide a részletekért!



CSOK változások 2018-ban

Továbbra is jelentős szerepet kap a családtámogatási program, így idén is igényelhetjük a CSOK-ot. A 2018-as CSOK-ban néhány változás lesz az előző évekhez képest, illetve érdemes odafigyelni néhány buktatóra!

  Kattintson ide a részletekért!



Európai bizottsági kezdeményezés: a Műanyag Stratégia szem előtt tartása a cementipari hulladékfeldolgozásban.

A körkörös gazdaság működésében iparágunknak kiemelt szerepe van, főként a CO2 kibocsátás miatt. Az EB újabb stratégiát és ajánlást dolgozott ki, amely a műanyaghulladék iparági újrafelhasznásával hozzájárulhat a CO2 kibocsátás csökkentéséhez.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2018. január 18.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton