hírlevél | 2017. 11. 20.




Termékhatékonyság a fenntartható jövőért

Sorozatunk tovább folytatódik, ahol bemutatásra kerül azon öt egymással összefüggő út egyike, amelyet az Európai Cement Szövetség vázolt fel egy fenntarthatóbb iparág működésének érdekében. Hírlevelünkben a termékhatékonysággal, azon belül is az alacsony széntartalmú betonnal ismerkedhetnek meg.


Miután a cement elkészült, számos műszaki megoldás áll rendelkezésre, amelyek segítségével növelhető a beton környezeti hatékonysága. Ezek közé tartozik a nagy teljesítményű cementek használata is, amellyel optimalizálható az egy tonna beton előállítása során felhasznált cement mennyisége, valamint a helyi forrásból származó adalékanyagok, az optimalizált adalékszerek és a beton összetétele, a betonkeverés hatékonysága szintén befolyással van a végeredményre, a betonból készült szerkezetek tartósságára, minőségére.

A modern, nagyszilárdságú, nagy teljesítőképességű betonok használata csökkentheti egy adott szerkezet elkészítéséhez szükséges beton mennyiségét. Ezek közül a műszaki megoldások közül egyik sem szerepel a széndioxid kibocsátását csökkentő modellekben, mivel ezek közvetlenül nincsenek hatással magára a cementiparra, ugyanakkor összességében mégiscsak a fenntarthatóságot eredményezik.

Forrás: Cembureau 2050

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2017. november 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton