hírlevél | 2017. 11. 20.




Tagvállalatunk kapta a hónap beruházója díjat

A Mapei Kft. „Díj a sikeres vállalkozásokért” elismerésben részesült, így az elmúlt hónap beruházójává vált. A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át, amelyet Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője vett át.


A vállalat sóskúti gyárát bővíti egy 2,5 milliárd forintos beruházás keretében, amelynek köszönhetően a raktár- és gyártókapacitás a jelenlegi duplájára növelhető. E beruházásért érdemelte ki a fent említett díjat. A bővítés szükségszerű volt, ugyanis a vállalatnak három hónapja le kellett állítania az export tevékenységét, amelynek oka az élénkülő építőipar miatt megnövekedett hazai kereslet volt.

A raktárkapacitás mintegy 15 ezer négyzetméteres lesz, a gyártókapacitás egy új, gravitációs rendszerű, energiatakarékos gyártósorral bővül, amelynek köszönhetően 55 ezer tonnáról 110 ezer tonnára nő a teljesítménye. Emellett egy 800 tonnás, beton‐adalékszer gyártást segítő speciális keverőgéppel gazdagodik az üzem. A fejlesztéseknek köszönhetően több új munkahely megteremtésére is lehetőségük nyílik.

A tervezettek szerint november végére végeznek a munkálatokkal, a néhány hónapos próbaüzem után 2018. elejére várható a tényleges munkafolyamatok beindulása.

Mindezek mellett a Mapei Kft. évek óta kiemelkedő szerepet vállal a szakképzésben és továbbképzésben, elkötelezett az építőipari foglalkoztatottak társadalmi megbecsülése felé is.

Forrás: Mapei Kft. sajtóközlemény

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2017. november 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton