hírlevél | 2017. 11. 20.



Kedves Olvasó!

Aktuális hírlevelünkben beszámolunk az Európai Parlament és Tanács kibocsátás kereskedelmi rendszerének a felülvizsgálatáról, továbbá az elmúlt hónap beruházójának díjnyertes kapacitásbővítéséről. A fenntartható jövőért sorozatunk aktuális témájáról, a termékhatékonyságról is írunk bővebben, de olvashatnak a cementipar sajátosságairól, az iparág ökológiai lábnyomának további csökkentési törekvéseiről.

Kellemes kikapcsolódást kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Felülvizsgálták az EU kibocsátás kereskedelmi rendszerét

Az Európai Parlament és Tanács ideiglenes megállapodást kötött az unió kibocsátás kereskedelmi rendszerének (EU ETS) felülvizsgálata érdekében a 2020 utáni időszakra vonatkozóan. A felülvizsgálat hozzájárul ahhoz, hogy az EU nyomon kövesse a párizsi megállapodás szerinti kötelezettségvállalásának megvalósulását. A megállapodás célja, az üvegházhatást okozó gázok kibocsátása 2030-ig legalább 40%-kal csökkenjen.

  Kattintson ide a részletekért!



Tagvállalatunk kapta a hónap beruházója díjat

A Mapei Kft. „Díj a sikeres vállalkozásokért” elismerésben részesült, így az elmúlt hónap beruházójává vált. A díjat Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter adta át, amelyet Markovich Béla, a Mapei Kft. ügyvezetője vett át.

  Kattintson ide a részletekért!



Termékhatékonyság a fenntartható jövőért

Sorozatunk tovább folytatódik, ahol bemutatásra kerül azon öt egymással összefüggő út egyike, amelyet az Európai Cement Szövetség vázolt fel egy fenntarthatóbb iparág működésének érdekében. Hírlevelünkben a termékhatékonysággal, azon belül is az alacsony széntartalmú betonnal ismerkedhetnek meg.

  Kattintson ide a részletekért!



A cementipar sajátosságai ökológiai szempontból

A cement nélkülözhetetlen számunkra, amelyet legtöbbször a betonnál alkalmaznak kötőanyagként. Az Európai Cement Szövetség célja a cementipar ökológiai lábnyomának további csökkentése, amelyhez azonosították az ipar sajátosságait és a leküzdésre váró akadályokat.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2017. november 20.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton