hírlevél | 2017. 09. 08.



Kedves Olvasó!

Szeptemberi hírlevelünkben ismét foglalkozunk fenntarthatóbb iparágunk működésének elérésével. Olvashat a hatékony energiafelhasználásról és a biológiai szén-dioxid elnyelésről is. Bemutatjuk az idei vasbeton építés közép-európai kongresszusát (CCC2017), és hogy mit tartogat az Ön számára az idei Beton Fesztivál! Végül, de nem utolsósorban újabb érdekességeket mutatunk be a beton sokoldalú felhasználását illetően.

Kellemes kikapcsolódást kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Lezárult a jelentkezés a Fotó- és tárgykiállításunkra

Véget ért a jelentkezés a Beton Fesztivál keretében meghirdetett Fotó- és tárgykiállításra, amelyre két kategóriában lehetett nevezni alkotásokkal. A tavalyi nagy sikerre való tekintettel idén széles közönség előtt is megnyílt a megjelenési lehetőség, amelyre számos pályamunka érkezett.

  Kattintson ide a részletekért!



Hatékony energiafelhasználás egy fenntartható jövőért

Tovább folytatjuk sorozatunkat és bemutatjuk azon öt egymással összefüggő út egyikét, amelyet az Európai Cement Szövetség vázolt fel egy fenntarthatóbb iparág működésének érdekében. E havi hírlevelünkben a hatékony energiafelhasználás témakörébe engedünk nagyobb betekintést.

  Kattintson ide a részletekért!



A szén-dioxid elnyelésben lehet a jövő?

Nem titok, hogy a cementipar a hatékony munkafolyamatok ellenére is egy energia intenzív ágazat, amelyben a széndioxid kibocsátás egy részre elkerülhetetlen. Számos olyan megoldás, technológia létezik azonban, amellyel a kibocsátás mérsékelhető. Ilyen technológia a biológiai szén-dioxid megkötés is.

  Kattintson ide a részletekért!



Fókuszban az innovatív betonszerkezetek (CCC2017)

Egy több mint tíz éves tradíció idei állomása volt a festői környezetben fekvő Tokaj, ahol augusztus 31. – szeptember 1. között rendezték meg a vasbeton építés közép-európai kongresszusát. A hagyománnyá vált éves találkozó egyik társrendezője a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség volt.

  Kattintson ide a részletekért!



Miért is szeretjük a betont?

Az építészek és a design világa imádja, sokan mégis idegenkednek tőle, pedig a beton már régen nem az a durva és erőteljes, elvakolandó monstrum, ami régen volt. Sokan azért is szeretik, mert mind előállításával, mind pedig használatával a környezetünket is kímélhetjük.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2017. szeptember 8.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton