hírlevél | 2017. 06. 29.




Összefogás egy erős iparági stratégia érdekében

Európa mindig is a feldolgozóipar bölcsője volt, élenjárt az ipari újítások és technológiai innovációk tekintetében. Az iparág közel 34 millió embernek ad munkát az Európai Unió tagállamaiban, több százezer vállalkozáson keresztül.


Az európai feldolgozóipar hatalmas erőforrással rendelkezik a kutatás-fejlesztési tevékenységek terén, képzett munkaerővel büszkélkedhet, és világszinten is elismert, ha minőségi és fenntarthatósági szempontok merülnek fel. Az iparágnak most azonban gyors és aktív támogatásra van szüksége a tagállamoktól és az Európai Unió intézményeitől további munkahelyek teremtése érdekében.
 
2008-2014 között közel 3,5 millió munkahely szűnt meg a feldolgozóiparban, miközben az egyes országok világszerte kulcsfontosságú szerepet szánnak az iparágnak. Az Európai Bizottság elnöke, Jean-Claude Juncker mandátumának megkezdésekor Európa újraiparosítását tűzte ki célul, 2020-ig növelve az iparág részesedését az európai GDP 20%-ra.
 
Egy közös nyilatkozat aláírásával az európai feldolgozóipar meghatározó szereplői felszólítják az Európai Bizottságot, hogy egy ambíciózus és realista terv összeállításával erősítsék meg szándékukat a fenti piaci célok elérése érdekében. További kérésük, hogy egy akcióterv kidolgozásával és annak szigorú betartásával, folyamatosan beszámolva az aktualitásokról az Európai Bizottság kezelje az iparágban felmerült kihívásokat.
 
A nyilatkozatot az alábbi oldalon olvashatja el.
 
Forrás: CeMBureau

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2017. június 29.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton