hírlevél | 2017. 04. 10.




Piacképes gyakorlati tudás a jövő mérnökeinek

Felsőfokú, gyakorlati tudásanyagra épülő szakember képzés indul a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Kara és a CeMBeton együttműködésében.
A képzés célja, hogy piacképes, gyakorlati tudást adva hozzájáruljon a jövő szakembereinek a sikeres pályakezdés megalapozásához.


A napjainkban tapasztalható gyors építőipari fejlődésnek és a folyton változó iparágnak köszönhetően a szakma olyan munkavállalókat követel meg, akik naprakész, gyakorlati tudással rendelkeznek, beleértve akár a pályakezdő szakembereket is. A most létrejött összefogás a Kar és a Szövetség közt pontosan ezt teszi majd lehetővé.
 
Az együttműködés első lépéseként ünnepélyes aláírásra került sor március 21-én, Budapesten, Dr. Markó Balázs, a Szent István Egyetem Ybl Miklós Építéstudományi Karának dékánja és Szarkándi János, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség elnökének képviseletében.
 
A Szövetség stratégai kérdésként tekint a felsőfokú szakemberképzés támogatására, így örömmel tölti el a most megkötött, újabb megállapodás. Nem a Szent István Egyetem ugyanis az egyetlen felsőoktatási intézmény, amellyel a CeMBeton együttműködik. A képzés évek óta elérhető a BME-n, a Miskolci Egyetemen és a Pannon Egyetemen, újabban pedig már a Pécsi Tudományegyetemen is. A Szövetség tagvállalatainak aktív közreműködésével az idei tanévben is színvonalas elméleti és gyakorlati, beton- és cementipari képzéseken vehettek részt a hallgatók.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2017. április 10.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton