hírlevél | 2017. 04. 10.




Az innovátorok újrafogalmazzák az építőipart

Egy olyan világban, amelyben erőforráshiánnyal kell szembesülnünk, kulcsfontosságú olyan környezet építése, amely fenntartható, egészséges és békés életvitelt tud biztosítani az emberek számára. A Világgazdasági Fórum nemrégiben kiadott publikációja ebben mutat irányt érdekes esettanulmányokon keresztül.


A Világgazdasági Fórum márciusi publikációja a fenntartható építés, építőipar témakörével foglalkozik. A riport 10 esettanulmányt mutat be, amely az építőipari innovációkban rejlő potenciált taglalja, köztük két, a cementipart is érintő tanulmánnyal.
 
A jelentésben foglaltak szerint az innovációknak 6 fő építőipari problémára kell választ adniuk úgy, mint a termelékenység javítása az építőiparban, erőforrások életciklus költségeinek csökkentése és újrafelhasználás, fenntarthatóság, és megfizethető infrastruktúra biztosítása, ellenálló képesség a klímaváltozás és természeti katasztrófák ellen, valamint a végfelhasználók jóllétének biztosítása.
 
A riport itt tekinthető meg.
 
Forrás: CEMBUREAU

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2017. április 10.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton