hírlevél | 2016. 12. 16.




Milyen eredmények várhatók a DDC Váci Cementgyárában?

A Duna-Dráva Cement Kft. közel 7 milliárdos környezetvédelmi beruházása már zajlik a Váci Cementgyárban. Szilágyi Zsolt, a DDC Váci termelésvezetője, egyben a projekt felelőse a várható eredményekről beszélt.


 

A Váci Cementgyár modernizációjának legfőbb célja az eddigi alacsony porkibocsátási szint minimálisra csökkentése. A jelenleg a gyárban üzemelő V. szám kemencét 25 évvel ezelőtt, az akkori legmodernebb technológiával üzemelték be. Azóta természetesen folyamatos fejlesztések zajlanak, azonban nem elégszik meg ezzel a DDC, a leginkább környezetbarát technológia elérése a cél. A modernizáció hosszabb távú előnyökkel is jár, a beruházás által a gyár már a jövőbeli legszigorúbb környezetvédelmi szabályozásoknak, kibocsátási elvárásoknak is megfelel majd. 

A cementtermékek kiváló minősége Vácott a több mint 50, Beremenden pedig a több mint 100 éves tapasztalanak köszönhető. A jelenlegi magas termékminőséget a modernizálás, az elérhető legjobb technológia alkalmazása csak erősíteni fogja. A Duna-Dráva Cement Kft. mindig is nagy szerepet tulajdonított a környezetvédelemnek és a fenntartható fejlődésnek, a jelenleg folyamatban lévő beruházás pedig mindkét irányelvnek tökéletesen megfelel. A beruházás lépéseiről és az elérendő célokról bővebben ide kattintva olvashat. 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2016. december 16.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton