hírlevél | 2016. 11. 17.




Milyenek az európai nagyvárosok manapság?

Az Eurostat riportot készített arról, hogyan vélekednek az európaiak saját városaikról. A „Urban Europe 2016” című kiadvány kutatások és statisztikák segítségével alkot képet az európai nagyvárosokról és azok lakóiról.


A tanulmányt két részre lehet bontani, az első a városokat és fejlesztéseiket ismerteti, míg a második inkább a városi lakosokat és életüket mutatja be számok, statisztikák formájában. A riport részletesen foglalkozik a fővárosok dominanciájával, az intelligens és zöld városokkal, valamint az aktuális építkezési szokásokkal is. Együttesen ezek segítségével jó rálátást kapunk az európai lakhatási viszonyokra, illetve a lakosok gondolataira, igényeire. A legnagyobb probléma egyértelműen a munkanélküliség, illetve a magas lakásárak. Ezek a problémák állnak a Concrete Dialogue 2016 középpontjában is. Az esemény előadói olyan építőipari szereplők, akik közösen szeretnének ezekre megoldást találni és a jövőben mindenki számára elérhető áruvá tenni az energiatakarékos lakásokat. A témáról részletesebben olvashat az Európai Cementszövetség honlapján, a teljes riport pedig ide kattintva elérhető. 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2016. november 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton