hírlevél | 2016. 10. 11.




Gazdálkodjunk okosan, betonnal - Megjelent a Beton.hu "Hatékony energiagazdálkodás" című legújabb kiadványa

Mára a hatékony energiagazdálkodás nem csak gazdasági, hanem környezetvédelmi szempont is. Kiadványunkból –, amely a beton előnyeit és legfontosabb hasznos tulajdonságait bemutató sorozat második füzete – megtudhatja, hogyan segíthet a beton mindebben, valamint azt is, milyen előnyökkel jár az anyag ilyesfajta alkalmazása.


A beton önmagában nem alkalmas az energiatermelésre (bár folynak már az erre irányuló kutatások is), azonban alapvető tulajdonságait kihasználva – úgy mint tömeg, sűrűség – nagyon jók a hőtárolási képességei. Ezt megragadva használják ma már egyre több helyen és egyre többféleképpen energiatakarékossági szempontokból is. Kiadványunkban olvashat a beton hőtárolási képességének ipari kihasználásáról, ami manapság még innovatív megoldásnak számít, de a lakossági felhasználás előnyeiről is értesülhet, amelyet már régóta alkalmaznak. Lakóépületeknél remek megoldás a fűtő-hűtő csővezeték hálózat futtatása a beton „magjában”, ez egyenletes hőeloszlású klímát biztosít a lakóterekben. Ha érdeklik az ehhez hasonló felhasználási lehetőségek, kiadványunk online változatát itt megtekintheti.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2016. október 11.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton