hírlevél | 2016. 06. 09.



Kedves Olvasó!

Májusi hírlevelünkben olvashatnak a „Minden építés alapja 2016” pályázat részleteiről, továbbá az első alkalommal meghirdetett egyetemi hallgatóknak szóló pályázatunkról. Beszámolónkban információt kaphat a Betonújság és honlapjának átalakulásáról, emellett két nemzetközi témát is érintünk. Hírlevelünkhöz kellemes olvasást kívánunk!
Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



Elérhetők a részletek a „Minden építés alapja 2016” pályázatról

A „Minden építés alapja 2016” pályázat a tavalyi évhez hasonlóan a CeMBeton és a MABESZ tagvállalatainak együttműködésében kerül megrendezésre. A cél a betonból tervezett köz- és lakóépületek, telephelyek és üzemek szélesebb körben való ismertetése, valamint az építészek díjazása.

  Kattintson ide a részletekért!



Betonpályázat egyetemi hallgatóknak

Egyre több olyan épület valósul meg, ahol az építmény karakterének fő meghatározója a beton, annak látványával, színvilágával, textúrájával és tapintásával a középpontban. A Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) ebből kifolyólag idén első alkalommal zártkörű pályázatot hirdet egyetemi hallgatóknak.

  Kattintson ide a részletekért!



Megújul a Betonújság!

A Beton szakmai lap kiadói feladatait a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) látja el. 2016 májusától az alapítói jogok is átkerültek a Szövetséghez, így az újság már formailag is a szakma lapjává vált. Ennek okán külsőleg megújul mind a magazin, mind pedig annak honlapja!

  Kattintson ide a részletekért!



Energiahatékonyság az Iparnak Konferencia

2016. június 13-16. között, Brüsszelben kerül megrendezésre a rengeteg előadót és szakmai élményeket felvonultató Energiahatékonyság az Iparnak Konferencia.

  Kattintson ide a részletekért!



Új cementvizsgálati szabvány

Az Európai Szabványügyi Bizottság (CEN) 2016. április 27-én új cementvizsgálati szabványt adott ki „Cementvizsgálati módszerek. 1. rész: A szilárdság meghatározása” címmel.

  Kattintson ide a részletekért!



Cement, beton és a körkörös gazdaság

Az Európai Cement Szövetség (CEMBUREAU) egy új kiadványban mutatja be a cement és betonipar körkörös gazdaságát. A néhány oldalas tanulmányban statisztikákkal is illusztrálják a cementgyártás során keletkező anyagok újrahasznosíthatóságát.


  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2016. június 9.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton