hírlevél | 2016. 03. 11.




Friss erőforrás-hatékonysági tanulmány Németországból

A Németországban alkalmazott erőforrás-hatékonyság lehetőségeit és eredményeit bemutató tanulmányt publikált a napokban a Wuppental Intézet. A beszámoló alapján rengeteg előnnyel jár - például a cementgyártás során - a tüzelőanyag hulladékkal történő kiváltása.


2016. február 15-én „Az erőforrás-hatékonyság előnyei Németországban” címmel publikált tanulmányt a Wuppertal Intézet a Changing Markets számára. A vizsgálat az erőforrás-hatékonysági politika terén végzett fejlesztéseket prezentálja, valamint elemzéseket az erőforrás felhasználás jelenlegi állapotáról, külön figyelmet szentelve a gyorsan változó fogyasztási javaknak. A tanulmány továbbá azokat a lehetséges hatásokat is kifejti, amelyek a közeljövőben az erőforrások megőrzésnek lesznek köszönhetők.

Az elemzés említést tesz többek között a cementiparról is, mint az erőforrás-hatékonyság növelésében fontos szerepet betöltő gazdasági szereplőről.  A német hulladékégetési piacnak ugyanis speciális jellemzője a meglehetősen nagy kapacitású, egyidejűleg történő kereskedelmi égetés. A hulladék ilyen fajta, termelésben vagy szolgáltatásban történő energetikai hasznosításával hozzájárulnak környezetünk megóvásához, valamint a rendelkezésre álló erőforrások hatékonyabb felhasználásához.

A Wuppental Intézet tanulmánya az alábbi linken érhető el.

Forrás: CEMBUREAU 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2016. március 11.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton