hírlevél | 2016. 03. 11.




Eredményes félévzárás a CeMBeton képzésein

Sikeresen zárták az őszi félévet a CeMBeton kezdeményezésére indított felsőoktatási kurzusokon részt vevő hallgatók. A Szövetség szakemberei a veszprémi Pannon Egyetemen, valamint a Miskolci Egyetemen tartottak kiegészítő képzést a cement- és betonipar legfontosabb ismereteiről. A BME-n a tavaszi szemeszterben hirdették meg a képzést.


A Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség a 2015/2016-os tanévben is aktívan részt vállal a felsőoktatási intézmények hallgatóinak képzésében. A képzési program közel 4 évvel ezelőtti indulása óta a Szövetség fontos célkitűzése, hogy a jövő építőipari szakemberei naprakész és hasznos gyakorlati tudással kerüljenek ki az oktatási rendszerből. Az együttműködés kölcsönös előnyökkel jár, az ipar dolgozóinak lehetőségük van a munkaerő utánpótlás megteremtésére, a hallgatók pedig első kézből kaphatnak ismereteket a szakma rejtelmeiről, és olyan témákba nyerhetnek betekintést, melyeket az egyetemi képzés csak részlegesen érint. A kurzusokat a CeMBeton tagvállalatainak szakértői, a Duna-Dráva Cement Kft., a CRH Magyarország Kft., a LAFARGE Cement Magyarország Kft., valamint a CEMKUT Kft. dolgozói tartották a felsőoktatási intézményekben.

A Miskolci Egyetemen a mester szakos hallgatókat várták a képzésre, amely az előadássorozat mellett 4 napos laborgyakorlatot is magában foglalt a CEMKUT Kft. európai színvonalú laboratóriumában. A miskolci intézmény mellett a veszprémi Pannon Egyetemen választható tantárgyként volt elérhető a CeMBeton cement- és betonipari kiegészítő kurzusa. A Miskolci Egyetemen végzett hallgatói felmérések alapján a Szövetség kurzusán résztvevők visszajelzései ebben a szemeszterben is nagyon pozitívak. Az oktatás színvonalát kiválóra értékelték, és elégedettek voltak mind az oktatók szakmai hozzáértésével, mind pedig a segítőkészségükkel. A kurzust teljesítők az írásbeli vizsgát követően a Szövetség Elnökének aláírásával ellátott oklevelet vehettek át. A CeMBeton előadói azonban a tavaszi félévben sem pihennek, a BME Zielinski Szilárd Építőmérnöki Szakkollégiuma szervezésében ismét elérhető a kurzus, illetve a Miskolci Egyetemen is folytatódik a BSc hallgatók oktatása.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2016. március 11.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton