hírlevél | 2016. 01. 29.




Így népszerűsítettük a betont 2015-ben!

A Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség és a Magyar Betonelemgyártó Szövetség közös Betonnépszerűsítő Munkacsoportja 2015-ben is folytatta munkáját a beton széleskörű ismertségének elősegítése, az anyagban rejlő lehetőségek és előnyök hangsúlyozása érdekében.


Az elmúlt év legfontosabb mérföldkövei:

Betonbiztos online kommunikáció

A kor igényeinek és technológiai elvárásainak megfelelően hoztuk létre mobiltelefonra és tabletre is optimalizált betonnépszerűsítő honlapunkat, amely a www.beton.hu címen érhető el. Az új oldal egyszerre tájékoztatja, inspirálja és szórakoztatja a látogatót: az aktuális híreken felül a betonépítészet legérdekesebb alkotásairól, a betonhoz köthető rendezvényekről és pályázatokról is információt szolgáltat. A honlaphoz szorosan kapcsolódnak közösségi média felületeink, Facebook és Google+ oldalunk, illetve Twitter profilunk.

Beton Fesztivál

A cement- beton- és mészipar kiemelkedő szakmai képviselői, tervezők és dizájnerek, illetve érdeklődő építész- és mérnökhallgatók egyaránt részt vettek az első alkalommal megrendezett Beton Fesztiválon, azzal a céllal, hogy képet kapjanak a betonépítészet és a betonszakma mai helyzetéről, a legfrissebb trendekről és technológiákról. A Fesztivál szó szerint közelebb hozta a betont a résztvevőkhöz, hiszen kreatív workshopok keretében ismerkedhettek meg jobban a betonnal. Hagyományteremtő céllal szerveztük az eseményt, a folytatást a nagy érdeklődés és a 2015-ös sikerek is indokolttá teszik.

„Minden építés alapja 2015” pályázat tervezőknek

Első alkalommal került kiírásra a pályázat, amelyre betonból tervezett köz- és lakóépületek, telephelyek és üzemek építész tervezőinek jelentkezését vártuk. Célunk itt is teljesült: magas szakmai színvonalú, jelentős pályamunkák érkeztek. A győztes pályamunkákat a Beton Fesztivál keretében hirdettük ki, a pályázatot terveink szerint a következő években is kiírjuk.

Kiadványaink

Az együttműködés eredményeként születtek meg a beton alapanyagot, a betonból készült építményeket, tárgyakat népszerűsítő kiadványok. Az elkészült munkákkal különböző célcsoportokhoz szólunk, hogy bemutassuk, a fenntartható építés alapja nem más, mint a beton. Az óvodás korosztálynak mesekönyvön és kifestőn keresztül mutatjuk be a beton teljes életútját, sokszínű alkalmazhatóságát, a döntéshozók és az érdeklődők számára a beton előnyeit összefoglaló kiadványt publikáltunk, az immár színesben, új koncepcióban, változatos tartalommal megjelenő Beton újság pedig a szakma képviselőit szólítja meg.

2015-ös tevékenységünk egyik legfontosabb célja volt, hogy rámutassunk, a beton mindenkihez szól: a szakmabeliekhez és a végfelhasználókhoz, a vállalatokhoz és a magánszemélyekhez, a legkisebbekhez és a felnőttekhez egyaránt.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2016. január 29.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton