hírlevél | 2015. 11. 03.




Sikerrel zárult az első kreatív betonnépszerűsítő konferencia

A szakmabelieknek, diákoknak, tervezőknek, kivitelezőknek, forgalmazóknak és érdeklődőknek egyaránt érdekes eseményre 2015. szeptember 30-án került sor a budapesti Bakelit Multi Art Centerben.


A beton.hu, a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalataiknak támogatásával,  hagyományteremtő céllal Beton Fesztivált rendezett.  A Fesztivál célja volt, hogy eloszlassa a betonnal szembeni előítéleteket, tévhiteket, és bemutassa a beton széleskörű felhasználási módjait, az anyag sokszínűségét és a benne rejlő lehetőségeket. A Beton Fesztiválon a betonépítészet és a betonszakma mai helyzetéről, a legfrissebb trendekről és technológiákról igényes szakmai előadások keretében tájékozódhattak a szakmabeliek és mindazok, akik érdeklődnek az építészet vagy a betondizájn iránt.  Ugyanakkor a Fesztivál alatt nemcsak elméletben, hanem kreatív workshopokon keresztül, a gyakorlatban történő hasznosítást első kézből megtapasztalva ismerkedhettek a betonnal a résztvevők. 

Mindemellett a Beton Fesztivál keretében került sor az idén első alkalommal kiírt "Minden építés alapja 2015” tervezői pályázat eredményhirdetésére. A Beton Fesztivál képes beszámolóját ide kattintva nézheti meg.

A rendezvényen betonművészeti kiállítással várták az érdeklődőket, betekintést engedve ezzel az építészet, a betondizájn, a beton divat- és használati tárgyak világába egyaránt. A legjobb képet és betontárgyat a résztvevők szavazatai alapján választották ki. A képkiállítás keretében a beton megjelenésének sokszínűségére helyezték a hangsúlyt az alkotók. A legjobb kép díját Kerekes Zoltán Felület című alkotása nyerte el. A bemutatott betontárgyak pedig a hétköznapi felhasználás sokszor meglepő módjait igyekeztek prezentálni. A betontárgyak közül a mongestudio Opticube nevű betonlámpája bizonyult a legnépszerűbbnek.

A kiállításról és a díjátadóról készült képeket ide kattintva tekintheti meg.

További információ: http://beton.hu/sajtokozlemeny-beton-fesztival-2015/

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2015. november 3.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton