hírlevél | 2015. 07. 17.




Sikeresen vették az akadályt a BME és az ME hallgatói

Cement- és betonipari ismereteiket mérhették fel a fiatal mérnökjelöltek a CeMBeton egyetemi képzése végeztével.


A Szövetség szakértő tagjai által tartott cement- és betonipari kiegészítő képzés a 2014/2015-ös tanév második szemeszterében került kiírásra a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen és a Miskolci Egyetemen. Az előadássorozat és az üzemlátogatások keretében a hallgatók ismereteket szerezhettek a kötőanyag kémia- és technológia területéről, megismerhették a cementgyártás folyamatát, a legfontosabb cementtechnológiai vizsgálatokat és a betonipar különféle fogalmait, a beton változatos tulajdonságait. Mindezek mellett betekintést nyertek a környezetvédelem, a környezetvédelmi mérések, a munka- és tűzvédelem témaköreibe.

A képzés végeztével a BME hallgatói vizsga keretében adtak számot a képzésen szerzett tudásukról, míg a Miskolci Egyetem mérnökjelöltjei zárthelyi dolgozattal mérhették fel cement- és betonipari ismereteiket. A sikeresen teljesítő hallgatók a Szövetség elnökének aláírásával ellátott tanúsító oklevelet kaptak.

Ugyanakkor nemcsak a hallgatók tudása került értékelésre, hanem az oktatói teljesítmény is. A hallgatók értékelték a képzést, az oktatók felkészültségét, a kurzus és az előadások színvonalát, illetve a képzés alatt megszerzett tudást is. A visszajelzések alapján jól vizsgáztak a CeMBeton oktatói. 

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2015. július 17.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton