hírlevél | 2015. 05. 19.




Koalíció a fenntartható építkezés támogatására

Negyvenegy szövetség fogott össze annak érdekében, hogy Európai Unió szintű stratégia jöjjön létre az ingatlan- és az épített környezeti szektor támogatására.


A Concrete Initiative, a Construction Products Europe és a European Council of Civil Engineers is csatlakozott azokhoz a szövetségekhez, amelyek 2015. március 30-án levelet intéztek az Európai Bizottság elnökéhez, Jean-Claude Junckerhez és az EB első alelnökéhez, Frans Timmermanshoz. Levelükben azzal a kéréssel fordulnak a vezetőkhöz, hogy a 2015-re tervezett munkaprogramban helyezzék előtérbe az ingatlan és az építőipari ágazatok kérdéseit.

A koalíció célja, hogy az ágazati fejlesztés stratégiai szempontok szerint, világos narratívák és célkitűzések mentén történjen, annak érdekében, hogy az építőipari szektor teljes mértékben megfeleljen az ágazati és az Európai Uniós kihívásoknak.

A stratégia főbb témái:

  • Az ingatlanpiac gazdasági értéke és a válság utáni fellendülésben vállalt szerepe.
  • Az iparág munkahely teremtési potenciálja.
  • A fenntartható épületek nagymértékű hozzájárulása az EU energiaügyi és klímavédelmi céljaihoz.
  • A stabil, transzparens, kiegyensúlyozott és jól működő ingatlanpiac fontossága a tulajdonosok, a bérlők, a befektetők és az ágazatban dolgozók számára.
  • Az épületek, a város- és a vidékfejlesztés összefüggései az infrastruktúrával, a közlekedéssel és az energiaszektorral.

További információ: http://www.housingeurope.eu/resource-461/a-new-start-for-the-real-estate-sector

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2015. május 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton