hírlevél | 2015. 05. 19.



Kedves Olvasó!

Májusi hírlevelünkben beszámolunk a Szövetség és tagjainak híreiről, eseményeiről, nemzetközi kitekintésünkben pedig a fenntartható építőipar aktuális témáival foglalkozunk.

Hírlevelünkhöz kellemes olvasást kívánunk!

Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség



„Minden építés alapja 2015” – pályázati felhívás

A beton.hu a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség (CeMBeton) valamint a Magyar Betonelemgyártó Szövetség (MABESZ) és tagvállalataiknak támogatásával 2015-ben első alkalommal meghirdeti a „Minden építés alapja 2015” pályázatot a betonból tervezett köz- és lakóépületek, üzemek, telephelyek építész tervezői számára.

  Kattintson ide a részletekért!



Megjelent a Beton szaklap legfrissebb száma!

A március-áprilisi számban többek között olvashatunk az előregyártott betonelemek magasépítésben történő alkalmazásáról, egy újfajta forgalomtechnikai megoldásról, speciális, savkorróziónak fokozottan ellenálló betonról, illetve különféle betondesign projektekről. Vagyis mindenről, ami beton!

  Kattintson ide a részletekért!



Helyére került a Lábatlani Cementgyári Emlékház és Tudásközpont alapköve

Hosszú előkészítés után, a 145 éves cementgyár történetét bemutató épület alapkövét ünnepélyes keretek között helyezték el Lábatlanon. Az eseményen Richard Skene, a Holcim Észak-Duna Régió vezérigazgatója, valamint Dinnyés István polgármester is megemlékezett a gyár és a város példaértékű kapcsolatáról.

  Kattintson ide a részletekért!



Fókuszban a fenntartható építkezés a CESB16 konferencián

Előadók, együttműködési partnerek és kiállítók jelentkezését várják a jövő évi prágai konferenciára, amelynek központi témái a fenntartható építkezést szolgáló innovációk lesznek.

  Kattintson ide a részletekért!



Koalíció a fenntartható építkezés támogatására

Negyvenegy szövetség fogott össze annak érdekében, hogy Európai Unió szintű stratégia jöjjön létre az ingatlan- és az épített környezeti szektor támogatására.

  Kattintson ide a részletekért!



A körkörös gazdaság és annak társadalmi előnyei

2015 áprilisában időközi jelentést adott ki a Római Klub a MAVA Foundation és a Swedish Association of Recycling Industries támogatásával, „A körkörös gazdaság és annak társadalmi előnyei” címmel.

  Kattintson ide a részletekért!



Budapest, 2015. május 19.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton