hírlevél | 2015. 03. 30.




Túljelentkezés a CeMBeton cement- és betonipari kiegészítő képzésén

Nagy népszerűségnek örvendett a Magyar Cement-, Beton- és Mészipari Szövetség kezdeményezésére meghirdetett betontechnológiai kiegészítő képzés a BME hallgatói körében. A Szövetség szakértő tagjai által tartott kiegészítő előadássorozat a 2014/2015-ös tanév második szemeszterében került kiírásra a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen.


Az egyetemi oktatás kiegészítéseként, a BME Zielinski Szilárd Építőmérnöki Szakkollégiumának szervezésében hirdette meg cement- és betonipari kiegészítő képzését a CeMBeton. Az iparági gyakorlatra és a szakmai tapasztalatokra épülő előadássorozatot kiemelkedő érdeklődés övezte - rendkívül magas túljelentkezés mellett - a képzésre jelentkezettek száma 90 fő. Az oktatás során 11 alkalommal tartanak előadásokat a Szövetség tagvállalatainak tapasztalt szakemberei – köztük a Duna-Dráva Cement Kft., a Holcim Magyarország Kft., a LAFARGE Cement Magyarország Kft., valamint a Cemkut Kft. dolgozói -, akik aktuális és friss gyakorlati tudással rendelkeznek az iparági folyamatokról, a cementből és betonból készülő szerkezetek, épületek és tárgyak készítéséről, hiszen ezek megalkotásában napi szinten vesznek részt.

A képzés keretében a hallgatók ismereteket szerezhettek a kötőanyag kémia- és technológia területéről, megismerhették a cementgyártás folyamatát, a legfontosabb cementtechnológiai vizsgálatokat és a betonipar különféle fogalmait, a beton változatos tulajdonságait. Mindezek mellett betekintést nyertek a környezetvédelem, a környezetvédelmi mérések, a munka- és tűzvédelem témaköreibe. Az iparág gyakorlati működéséről első kézből szerezhettek tapasztalatokat a hallgatók, hiszen az előadások kiegészítéseként üzemlátogatásokon is részt vehettek. A képzés során a DDC budapesti betonüzemét és Váci cementgyárát járhatták be a fiatal mérnökjelöltek, ezen kívül a CEMKUT Kft. korszerű mechanikai és kémiai laborjaiban betekintést nyertek az akkreditált vizsgálólaboratórium gyakorlati működési folyamataiba: megismerhették többek között a cement-, beton- és mészipar által gyártott termékek, és az előállításukhoz használt alap- és kiegészítő anyagok vizsgálati módszereit, a mérési eszközök alkalmazását és a legfontosabb vizsgálati eljárásokat.

A Szövetség kiemelt célja, hogy a fiatal mérnökök már az egyetemi oktatás során naprakész gyakorlati tudással gazdagodjanak, ezzel is hozzájárulva a munkaerő-piacon való sikeres elhelyezkedésükhöz és helytállásukhoz. Ennek elősegítése érdekében a képzésen résztvevő, és az előadásokon alapuló vizsgát sikeresen teljesítő hallgatók a Szövetség elnökének aláírásával ellátott oklevelet kapnak.

  Vissza a hírekhez!

Budapest, 2015. március 30.
Amennyiben kollégái és ismerősei szeretnének feliratkozni hírlevelünkre a www.cembeton.hu/hirlevel honlapon keresztül tehetik ezt meg! | Leiratkozás a hírlevélről

©2024 Minden jog fenntartva - CeMBeton